Självbiografier ...

... har jag snöat inne på.

Nu har jag läst Michael Nyqvists "När barnet lagt sig". Han berättar om sin uppväxt, hur han fick reda på att han var adopterad och att pappan var italienare. Sen lyckas han med konster och knep få träffa sina biologiska föräldrar, men mötena med dem är besvikelser. Michael når inte fram till dem, kontakten blir ytlig och mamman tar till och med avstånd. Det är obegripligt när man inte vet varför och det berättar hon inte så att det framgår av skildringen.

Vägen fram till skådespelarkarriären beskrivs också förstås.

Michael har skrivit sin bok som om han skapade en rad teaterscener och de är inte i tidsföljd. Jag brukar inte gilla tidsblandade böcker men i den här boken är det helt ok och rätt logiskt egentligen för scenerna tar tag i varandra ändå och hänger ihop på det sätt som händelser i ens liv kan hänga ihop över tid.

Det är en välskriven bok med god komposition, spännande och lätt att ta till sig. Man vill sträckläsa den, vilket jag också gjorde en  förmiddag  på 3 timmar.  ;-)


Kommentarer
Postat av: Herta

Detta låter som en bok jag vill läsa.

Postat av: Mia

Den lägger jag på min "Att läsa"-lista med en gång. Tack för lästipset!

2010-08-10 @ 11:58:14
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Selma

Jag tror det är viktigt att få ett svar på varför om man är adopterad. Lite sorgligt är det att brorsonen aldrig kommer att kunna få det.

2010-08-10 @ 14:27:27
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: anne

Hmm.. Kanske vore nåt..

2010-08-10 @ 19:24:33
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback