Packmopedturnén i Svensbyn Sillerud!

Det var succé igår kväll för Packmopedturnén i Svensbyn Sillerud!

Förra året var bra, men årets föreställning var ännu bättre, ännu rockigare,  uppblandat med bra ballader förstås vilket är en genre som de här gubbarna behärskar.  Vilket drag! Det blev stående ovationer förstås, vad annars!Höjdpunkten givetvis Dregens Chuck Berry låt på svenska och hans duckwalk eller vad det heter när man går som Chucken. Dregens gitarrspel är grymt bra och hans showande.  (Den här bilden från förra året, övriga nedan från i år) . Jag är inte så insatt i modern musik men jag tror att han har spelat med i ett band som heter Hellacopters eler nåt sånt.

Ola Magnell var också en positiv upplevelse. Alla var bra, goda gitarrsolon, även Sara Löfgren lite blues-iga röst passade in här.

Uppdaterat: Men jag får hålla med Tessan (bloggen Flowerroad stories) om att Sara inte kan prata mellan låtarna, det blir mest svärande och liksom utan sammanhang. Hon låter som om hon var pinad att prata, inte som om hon gjorde det för att hon vill dela med sig av något till oss som lyssnar.
Mopederna är väldigt personligt utstyrda; här piratflagga. Dregens hade ett älghorn.


Här ett kohorn.


Bensin är ju bra att han med.

Packmopedturnén har hållit på i 15 år nu. Musikerna åker verkligen Värmland runt på packmopeder och uppträder på lite mindre orter också, inte enbart i typ Karlstad och Kristinehamn. Bossen för dem är Göran Samuelsson, Plura är också given,  Ola Magnell och så några till som jag inte kan namnet på. Gäster i år var alltså Dregen och Sara Löfgren.


Jag vet inte hur många som kom till Svensbyn igår kväll men det såg ut att vara lika många som förra året minst och då var det c:a 1000 pers. Då var det sommarens i stort sett enda ´dag med uppehållsväder. Igår kväll var det uppehåll en stund med regn för resten, dock inte så mycket och man sålde rosa regncapear för 20 kr st så publiken såg ut som en samling geléhallon enligt Sara. Förköpet lär i alla fall ha legat på 800 och så tillkom de som löste entré direkt.

Tack lanthandlare Richard och alla Ni andra som ordnat det här fantastiska tillfället,  hoppas det blir en konsert nästa år igen.

Skriver senare idag om myskväll med grillning här hemma på altanen efteråt. Och om släktdokumentationens vedermödor.

Kommentarer
Postat av: Selma

Så kul det låter. Älghornet såg lite litet ut, var det månne därför han kommit över det. ;)

Postat av: Anonym

Det var väl Sara Löfgren skulle jag tro som var med..

2010-08-06 @ 15:40:00
Postat av: Lena

Kul att det kom så mycket folk, skulle vilja varit där men hade inte möjlighet.

skall bli kul att läsa om släktforskningen då jag själv hållit på med det

2010-08-06 @ 16:44:59
Postat av: anne

Det är verkligen häftigt att man genomför en sådan här aktivitet. Men har de all utrustning med sig på mopeden eller har de supportbilar som kommer efter?Sv. Jag ska spana om tandläkaren har kvar väggdekorationerna på tisdag! :)

2010-08-06 @ 20:37:31
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Selma: Ha ha... kanske det! Roland mötte dem idag när hela karavanen mopeder for genom Glaskogen upp till Hillringsberg för näst sista konserten, den gick av stapeln i kväll.Anonym: Ursäkta mig, visst var det ¨så.Lena: Det funkade dåligt så det blir inte mycket att läsa.De har supportbilar som följer med förstås också, med musikutrustningen, den tål nog inte det nuvarande vädret, det har öst ner idag.

2010-08-06 @ 22:52:31
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Ser ut som en annorlunda men trevlig festlighet! Synd att regnet kom, alltid enklare och festligare om solen lyser över utomhusarrangemang.

2010-08-09 @ 11:59:37
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback