Magiskt vackert på Östra Silen ...

... var det igår kväll lördag! Helt lugnt och lagom varmt, inga mygg och knott o annat otyg i luften heller. Vi hämtade T och A-M ute vid Egenäs,  tuffade runt lite först med båten och bara njöt av hur lugnt och fint det var, över gränsen till Dalsland, berättade om minnen från olika ställen.

Sen tog vi en koll på båtklubbens plats på Restöna, men där var fullt redan, så vi fortsatte bort mot Åsnäs, Sandnäs och gick i land där istället. Grill hade vi ju med och en delad Raket, potatissallad, mango, sallad, kaffe och  tårta. Knyte var det.  Medan vi väntade på grillen så mumsade vi på jättegoda kräftor, det var premiärätning för vår del. Om jag minns rätt så blev det helt rätt enligt gamla traditioner, visst var den 7:e augusti första kräftdagen?

Förr när barnen var små brukade vi vara här vid Sandnäs och bada för det var så lugnt och en långgrund sandstrand. Med 40-hästars Lohi-båten som vi hade då kunde Roland snabbt åka hem till ladugården och mjölka och så komma tillbaka igen till oss.

Det var verkligen vackert i solnedgången! Man blir alldeles andlös över vilket fint land vi lever i, vår fantastiska natur! Inte nog med att ögonen fick sitt, lommen ropade  ut över sommarkvällen om o om igen, det ger en speciell stämning. Annars var det tyst förutom våra glada skratt o det blev det många. Himla mysigt, en kväll att minnas när höstmörkret faller och jobbet tar vid.
Gubben fick inviga den nyinköpta lilla rostfria grillen och den funkade perfekt. Fast den blir för het för att kunna ha i båten som vi tänkte när vi köpte den. Här på stenen suverän. 


Den här söta lilla väskan hade en central roll under kvällen!!Bortåt tiosnåret på kvällen är det ingen pardon om man ska hem igen, det mörknar snabbt och inte trevligt att vara ute i båten när det är kolmörkt.


Hemfärden bjöd på vackra scener den också!


Kommentarer
Postat av: Marie

Ja, det var verkligen vackra bilder... och jag förstår att väskan fick en central roll. ;-)

Postat av: Inga M

Marie: Det var första gången vi såg den här näpna förpackningen. Inget att skämmas för på stan heller. ;-)Och bärvänligt rundad i kanterna var den också.

2010-08-08 @ 09:31:56
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Selma

Vackert, ljumma, ljuva sommarkvällar.

2010-08-08 @ 09:34:08
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: anne

Så fantastiskt vackert! Nästan så att tom jag kan känna en längtan att komma ut på vattnet!Var viner gott? Jag såg boxen på Systemet för att par veckor sedan.Jo, vad är en delad Raket? Smälltost misstänker jag att det inte är... :)

2010-08-08 @ 10:32:51
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Selma: Ja, de är bäst!Anne: En raket i det här fallet är en lång marinerad benfri kotlettrad fast delad en gång på längden för att inte bli så tjock. Vinet var gott, rekommenderas!

2010-08-08 @ 11:28:18
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Ailas

Ja, göm nu den där kvällen ordentligt bland sommarminnena. Kan ju vara trevligt att plocka fram när höstrusket kommer.Solnedgångar kan vara gudomliga och så såg just dina bilder ut. Tack för dem.

2010-08-08 @ 11:41:00
URL: http://ailas.svenskablogg.se/
Postat av: Tessan

Det var mycket på grund av de där magiskt vackra sommartkvällarna som vi köpte båt. De är oftast inte många till antalet på en sommar men i år så tycker jag ändå att man har upplevt såpass många att man klarar sig på de minnena resten av vintern....Tyvärr å mörknar det ju fort nu....

2010-08-08 @ 16:22:14
URL: http://flowerroad.blogg.se/
Postat av: kicki

Vilken fin kväll ni fick. Lungt och stilla och en underbar solnedgång.

Visst är det lyx med ungarna på så nära håll, man kan snosa och gosa med barnbarnet när man vill...vi är verkligen priviligerade gubben och jag...gubben han får ofta hjäk

hjälp av sonen, de kan varandra bra och jobbar fint tillsammans...och så får de prata, som de båda tycker om..haha...kramen på dej och fin söndagkväll...

2010-08-08 @ 18:53:24
URL: http://blogg.vf.se/kicki
Postat av: Anne-Marie

Tack båda för igår, vilken lyckad kväll det blev. Mycket trevligt! Det är så härligt att få skratta så hjärtligt åt både gamla minnen och ny historier, det kommer jag att leva länge på.

2010-08-08 @ 20:45:32
Postat av: Trolda

Ja men visst är väl Sverige ett fantastiskt vackert land! Här har du fångat det vackra och stämningsfulla på ett underbart vis...och så lommens läte på det....måste varit en magisk afton!HÄRLIGT! :)Trolda - godkväll! :)

2010-08-08 @ 21:15:07
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Kan tänka mig ni hade en fin kväll på Östra silen.

Så ljuvliga foton därifrån.

Så mysigt på kvällen och att vara ute med båt och njuta av lugnet och av solnedgången.

Ja, just det...det var första kräftdagen igår...

Nu blir jag sugen på kräftor..

2010-08-08 @ 22:36:30
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Det är inte många såna här kvällar på en sommar och det är verkligen tur att kunna ta vara på den också.

2010-08-09 @ 06:01:53
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback