Lars Lerin ...

... bryter med Marc Broos och flyttar från Östra Ämtervik till Hammarö.  Han o hans partner har köpt ett hus vid Vänern för 7,5 miljoner. Lars och Marc har varit goda vänner och  samarbetspartners yrkesmässigt sedan 1970-talet. De har också bott grannar de senaste åren bredvid museet Alma Löv, där Lerin ställt ut och sålt sina verk. Lerin har gett ut en bok via Marc Broos förlag. Det måste vara en förlust för lilla Östra Ämtervik att förlora sin store konstnär. Och en förlust för både Lars och Marc att förlora sin vänskap. Vänner växer inte på trän och gamla vänner är guld värda. Att förlora någon genom plötsligt uppflammande fajter borde inte kunna hända om båda parter  sansar sig och ser efter vad som egentligen är värdefullast. Men det kanske inte var något som kom snabbt, ibland utvecklas människor åt olika håll och då blir en brytning oundviklig. De berättar inte vad som har hänt, bekräftar bara fakta. Men när jag läser att de har en del affärer ihop blir jag fundersam, det är ofta dåligt att försöka kombinera affärer och vänskap.

Kommentarer
Postat av: Suss

Jag som nyss delade bänk och utsikt med dem på Högen, inte märkte jag av någon ovänskap då....Fast de var förstås väldigt lågmälda!

Postat av: Inga M

Suss: tänkte just på den bilden Du visade i Din blogg, där de satt tillsammans, men som Du påpekade så var de lågmälda. ;-) Man kan ju bara hoppas att de får vara kvar där tillsammans ändå.

2010-08-05 @ 05:52:17
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback