Vulkanutbrottet blir värre!

Nu basuneras nyheten ut, vulkanutbrottet ökar i styrka idag lördag! (Och det beror inte på att Island vill hylla Suss med ett fint fyrverkeri på hennes jämna födelsedag!) . Samtidigt varnas för de mikroskopiska partiklarna i askmolnet, de är som små vassa glassplitter och lungorna kan inte göra sig av med dem. De är värre än man trodde förut. http://www.expressen.se/Nyheter/1.1955446/askan-farligare-an-forskarna-trott


På Island uppmanas befolkningen att hålla sig inomhus och en del tejpar fönster och dörrar. Socialstyrelsen i Sverige är cool och säger inget. Än! Flygmyndigheterna är mer alerta och vill rädda sina plan i alla fall, flygförbud råder på allt fler ställen i Europa. http://www.dn.se/nyheter/sverige/rakna-med-flygstopp-over-helgen-1.1078840

Jag gillar inte det här längre och nu vill jag att någon sätter en kork i det där fåniga berget. Var det inte så där dinosaurerna gick under, i ett gigantiskt asknedfall, med maten kvar i munnen? Sedan blev de fossil! Med mat i munnen. Tänk om jag blir ett fossil i Arvika nu, på Rackstadmuseet? Med deras goda mat i munnen? Ett alldeles oförtjänt vackert monument i evärderlig tid. Tills någon pigg arkeolog börjar gräva om några tusentals år!

Nu har jag skrämts ordentligt!  Och låtit fantasin skena! Jag ska snart väluppfostrat tygla den igen och bli seriöst vuxen och balanserad. Asch det är klart att det finns lösningar på det här, vi människor som är så uppfinningsrika och härdiga.

Det är inte dags än att falla på knä i bön om pardon till högre makt, kryddad med löften om ett bättre leverne, eller åtminstone en viss förhandling om synder som kan tänkas inhiberas mot att vulkanen blir stillad. Men det får bli ett senare blogginlägg, i en paus när jag håller på och tejpar fönstren kanske. ;-)
http://svt.se/2.22584/1.1967475/utbrottet_okar_i_styrka&from=rss?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Utrikesnyheter+%28svt.se+-+Utrikesnyheter%29


John Cleese flydde vulkankaoset och tog taxi hem efter Skavlan igår, till en kostnad av 38.000 SEK.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1955452/john-cleese-tog-taxin-for-38-000


I Hagfors har tidningen NWTs lokalreporter lytt mitt råd i tidigare inlägg och ställt ut ett vitt fat över natten. Det fångade in vulkanaskan, så nu finns det bevis i Hagfors på att vi har molnet över oss. Om det nu inte var grannen som eldade skräp förstås, eller fyrade på i pannan ordentligt.
http://www.nwt.se/hagfors/article692552.ece


Kommentarer
Postat av: Ailas

Jag gillar inte heller eländet kring vulkanutbrottet! Precis när vi börjar få lite ordning på ekonomin, kommer denna prövning! Fortsätter detta, kommer det att få tråkiga konsekvenser på olika områden.



Vi människor är allt mycket små i sådana här sammanhang, hur kloka vi än tror oss vara!

Postat av: Inger Maryissa

Jag satt och skrattade gott åt hur din fantasi skenade iväg....

kul med humor och fantasi mitt i bedrövelsen...jag är likadan.



jag kom nu också att tänka på att säkert vissa sekter och domedagsprofeter nu får orsak för svavel-predikningar för att skrämma folk att tro som de och uttnyttjar folks rädsla.



Men lite läskigt är det naturligtvis med denna vulkan och vulkanaska,

och undrar hur det bliv om detta pågår länge.

Att t.ex. flyg inte kan åka får många konsekvenser på många olika sätt i vårt samhälle,

och även vår hälsa och naturen kan påverkas.

Men vi får hoppas det bästa



2010-04-17 @ 13:32:24
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Lotten

Jag börjar också känna obehag. Hur länge ska det hålla på...? Samtidigt så är det inget man ser. Läskigt. Våra utemöbler blir kontinuerligt täckta av ett lager av svarta partiklar varje år, som jag antar är något nerfall av något slag. Så det känns lite meningslöst att prova när man inte har något "nolläge", dvs utan att ha kollat innan askan började falla.

2010-04-17 @ 13:43:04
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: åsa

På nå´t vis så tror jag att det är naturens sätt att "ge tillbaka", se bara hur vi behandlat vår jord med alla dessa kärnvapensprängningar tex. det säger sig självt tycker jag att det kommer "bakslag" och visst kommer det att bli väldiga konsekvenser utav detta...

Ha dé!

2010-04-17 @ 15:43:18
URL: http://tantraffas.blogg.se/
Postat av: Marie

Jag är inte heller så förtjust i det där askmolnet. Än mindre förtjust blev jag nu på morgonen när jag läste att de har "provflugit" flygplan i det för att se om flygplanen tar någon skada... Pengar styr tydligen allt, tom flygsäkerheten...

2010-04-18 @ 08:25:00
URL: http://www.mariee.se
Postat av: anne

Jag tänkte också på dinosaurierna men var det vulkanutbrott eller var det meteoritnedslag som orsakade askmolnet som tog kål på dem? Eller var det både och?

2010-04-18 @ 20:25:01
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Det är nåt skumt med det här flygförbudet. Nu är det plötsligt slut fast askan finns kvar! Jag fattar inget och tur är väl det.

2010-04-19 @ 05:01:55
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback