Egen polis ? Nej!

Det verkar lite dåligt genomtänkt att varje elev i skolan ska ha en egen kontaktpolis från 6 åringar till sista årskursen i gymnasiet. Om detta ska bli något mer än bara ett telefonnummer på anslagstavlan så krävs  en verklig insats i form av kontaktbesök och deltagande i skolans interna arbete. Vi får inte ens besök i skolan längre av polis en gång varje år  i årskurs 4 för att informera eleverna om cyklingens regler, det år då de börjar cykla till skolan. Hur ska man då ha råd med detta gigantiska arbete?

Bodström talar här om alla årskurserna, 13 stycken med något 100.000 knappt i varje, någon miljon ungar då, men talar inte om vad polisen ska prioritera bort för att kunna göra detta, eller vad man ska få för extra pengar. Det finns lägen då det är motiverat med en polisanmälan för sånt som händer i skolan och antagligen borde det ske lite oftare än nu. Nedslagna elever och lärare anmäler sällan. Men i första hand måste det väl ändå vara föräldrar och lärare och skolhälsovården som träder in.

Nej tummen ner Bodström! Och det är lite irriterande för egentligen tycker jag att han har sagt en del bra saker och så ser han trevlig ut, det hjälper ju till, men inte i det här fallet. ;-)

Kommentarer
Postat av: Ailas

Såg också denna stollighet och kan inte annat än hålla med! Det är en kort kommentar, men det behövs inte mer i detta fall. :)

Postat av: Selma

Det har jag inte hunnit läsa om mer än här men det låter som en typisk "Det lät bra när jag tänkte det".

2010-04-14 @ 09:34:48
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Inga M

Båda: Det kan ju låta bra direkt så där, men vid nästa tanke borde mynet ´falla ner.

2010-04-14 @ 11:33:53
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Tanken är kanske inte så dum, han tänker nog i förebyggande syfte, att skapa kommunikationsvägar, antagligen litet försäkringsupplägg-inte så många som utnyttjar när allt kommer omkring.Så med andra ord kanske inte kostnaderna blir så stora och kanske man ur ett långsiktigt perspektiv kan ta hem kostnaden genom (förhoppningsvis) minskad brottslighet. Kanske är jag naiv, men jag dissar det inte helt.

2010-04-14 @ 19:53:36
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Det finns säkert en tanke bakom, det Du skriver låter i och för sig logiskt. Men det hade inte varit dåligt om varje skola fått en poliskontakt, i så fall kanske det varit lättare för både lärare och elever att anmäla det som borde anmälas.

2010-04-15 @ 06:34:50
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback