Agenda

Vi gör annat än festar och äter, även om det är svårt att tro när man läser den här bloggen. :-)

 En del av påsklovet var vikt till att ta itu med uthyrningshusen. De senaste två¨dagarna har vi inventerat vad som måste nyinvesteras i möbler och utrustning och vad som måste repareras. Husen har varit igång nu i 10 resp 8 år så en del måste bytas ut. Det blev en lång lista på sånt som ska åtgärdas och så tvättar jag mattor och täcken, överkast och madrassöverdrag och annat i en strid ström. Det är ju två hus och sammanlagt 10 bäddar.

Om vi ska kunna behålla våra gäster, varav många är stamgäster som kommer tillbaka år från år, så får det inte förfalla när det gäller materiel eller omsorg. I morgon fredag blir det en tur till Karlstad och Ikea för att inhandla två nya sängar, kuddar, dukar, stolsdynor och annat.  Gubben passar på att lämna in båten på service också. Det är en lång resa, 8 mil enkel väg, så det gäller att utnyttja tillfället.

Sen har vi bokat in städning i husen från bygdens unga städfirma, ägaren lär fylla 30 år i år men har redan 10 - 15 anställda. Henne understödjer vi gärna med uppdrag istället för att slita själva med fönsterputs och spisrengörning. Det räcker för vår del att vara trevlig servicepersonal och ha koll på bokningarna.

Under kommande helg tror jag att det var någon sorts travfest på hotellet; gemensam avslutning på istravsäsongen. Den tror jag att vi ska på, gubben har mumlat något om det.

Kommentarer
Postat av: Marie

Åh, det låter som ett trevlig arbete ni har framför er. Är det bara shopping och förnyelse inblandat är arbetet aldrig för betungande för mig... ;-))

Postat av: Selma

Mycket tvättande kan jag tänka mig att det blir innan säsongen drar igång.

2010-04-09 @ 09:20:11
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: ingrid

Hoppas vi ses i morgon :)

2010-04-09 @ 10:21:58
Postat av: Suss

Vad jag önskar att ni inte hade IKEA i Karlstad. I så fall hade du varit här idag och investerat och vi hade träffats!

Snart är det dock MC-säsong, fast vår är isärplockad just nu, men vi kommer.... om vi så ska slagga på ett golv i er källare så kommer vi!

2010-04-09 @ 21:11:49
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Det är mycket pyssel med att hyra ut hus sådär. Vi har en stuga på Öland som vi tidigare hyrt ut i många år. Detta tar tid. Jag städar och fönsterputsar själv på vårarna samt efterstädar mer ordentligt på hösten och sen är det fönsterputsen...nu har vi tagit några år utan uthyrning, blir så trött på attl fix och saker som skall repareras osv.

2010-04-09 @ 23:39:44
URL: http://hertabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback