Japanska gäster...


... hade vi alltså under helgen. Det var sonens japanska svärföräldrar. Vi hade en mycket trevlig helg tillsammans. Märkligt att detta med olika kultur inte spelar så stor roll som man tror. Vi mötte en familj som var van att hålla en skämtsam ton sinsemellan och till andra och det passade oss utmärkt.

I söndags, deras sista dag hos oss¨, hade vi tänkt ta en skogstur först och sedan båttur på eftermiddagen med grillning nere vid sjön. Men Roland fick hämta Jazz på djursjukhuset i Karlstad på förmiddagen. Och på eftermiddagen gick det inte att åka ut på sjön för det blåste rätt rejält, alltså inget strandhugg i Harnäs. 

Så det blev först ärtsoppa och varm punsch till lunch här hemma (efter bloggtips) och risgrynskaka efteråt. Soppa kan man nog bjuda japaner på ofta, det var omtyckt och vi kunde ha haft pannkaka efteråt. Svampplockningstur i skogen med Roland blev det på eftermiddagen, och kaffe med dit. I år har vi mycket svamp så skörden blev god. Det är i princip bara att gå rätt ut i skogen och ta för sig. Svampen hjälptes vi åt att rensa. Den blir infryst och får gå med till Stockholm.

Grillning vid sjön på kvällen blev det inte heller p.g.a. vädret, kallt och blåsigt. Jag gjorde i all hast om menyn så det fick bli grillad fläskfilé helt enkelt här hemma med hemmagjord klyftpotatis / ris + svampstuvning till och vi åt inne. Det blev helt ok faktiskt och rätt mat tror jag. 


(Jag har avidentifierat på bilden eftersom jag glömde fråga om lov att publicera bild på bloggen!)

I går måndag åkte gästerna till Stockholm. Idag tisdag fortsatte de japanska svärföräldrarna till Frankfurt am Main för att sammastråla med vänner från Seattle och via hyrbil åka vidare på "Romatische Strasse" neröver i Tyskland några dagar.

Jag hoppas verkligen från hjärtat att vi kommer att ses igen för ett längre besök. Det finns så mycket mer att uppleva här tillsammans; båt, sjön, bärplockning, Klässbol linneväveri (Nobelfesten och priset är berömt i Japan!).  Och personkemin stämde till 100 procent!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback