Ingvar Oldsberg köpte Baldersnäs 2005...

 ...med mark, jordbruksbyggnader och herrgård av Bengtsfors kommun, Dalsland, för 4 miljoner. Kommunen hade en intressent som var villig att betala 12 miljoner men valde Oldsberg för att han skulle kunna ge ett lyft åt hela kommunen. Det sas att han skulle dela med sig av eventuell vinst till kommunen när han fick det så billigt, men det kanske bara är ett rykte. Huruvida en reaförsäljning till en kändis är förenlig med kommunallagen vet jag inte och det var rejält omdebatterat.  Att betala bara 4 miljoner för allt detta var ju som att få det till skänks.

Nu säljer Oldsberg enbart jordbruksdelen för 6,5 miljoner och behåller själva herrgården belägen fantastiskt vackert vid sjö, med restaurang, hotell, engelsk park, båthamn, inalles 15 byggnader.  Skulle tro att han skrattar hela vägen till banken, eller hur det nu är man brukar säga. 

De senaste åren har det varit en uppskattad julmarknad på Baldersnäs, vi har brukat besöka den. Restaurangen har vi varit på några gånger också men den har varit rätt sunkig med låg standard både på maten och servicen.

Kommentarer
Postat av: Suss

Hela affären luktar unket från början till slut. De som redan har ska tydligen ha mer. Fy farao!

Tänker han bo där, eller gör han redan det? Är han populär i Bengtsfors? Undrar hur han egentligen är, han ser ju alltid så jovialisk och folklig ut. Bra att sånt här lyfts fram tycker jag!

Postat av: per g

Inget fel på det som Oldsberg har gjort!!!!

Det är Kommunen som har agerat fel...

Alla tar en bra affär om den ommer förbi.

2011-04-29 @ 19:20:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback