Firade Berlinmurens fall...

... för 20 år sedan, gjorde vi idag, tisdag kväll,  tillsammans med A och U i Hol. Det var visserligen en dag för sent
men vi höll igår i ett lite formellt evenemang så då var det inte möjligt. Det blev potatissallad, kallskuret och frukt samt svärmors läckra tårta till efterrrätt. Vi sa att den tårtan gör hon till släktingars kalas hela året om och då undrar A om han inte kan få bli adopterad! :-). Trevligt var det i alla fall.

Som vanligt när det gäller tyskar så skämtar de om huruvida det är något att fira. På kort sikt så har det varit dyrbart att bygga upp det forna öst. Men självklart är det fördelaktigt på sikt.

I morgon kommer närmaste kollegan tillbaka. Mina elever kommer och går. Just nu grasserar i klassen och på skolan en åkomma med höga febertoppar som går över på några timmar / någon dag. (?). Men svininfluensa har vi inte fått konstaterad ännu. De skröppligheter som vi drabbats av hittills verkar vara något annat, mycket lindrigare. Vaccinet för barnen närmar sig nu i alla fall. Fredag blir den stora vaccindagen för mina elever, även om några gick på drop in idag eller med småsyskon tidigare under dagen.

Kommentarer
Postat av: Suss

Jag tycker det kändes skönt när Berlinmuren föll, sen om det blev en massa negativa konsekvenser för vissa, vilket jag nyss läst i någon tidskrift, får det stå för dem.

Fira ska man ta alla tillfällen till. Gör en fest av allt som går att göra fest av, det är ett bra motto. Det såg gott ut, hade gärna sett tårtan också (för att inte tala om hur gärna jag hade smakat).

Postat av: Inga M

Suss: Tårtan består av två marängbottnar hemgjorda förstås i långpanna, en kolakräm emellan och så vispgrädde ovanpå och massor av 86 %-ig choklad riven ovanpå. Smakar kanon! Tänkte inte på att ta kort, sorry!

2009-11-11 @ 19:12:31
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback