Bra med skadestånd till mobbade!

Det ska kosta och det ska kosta mycket pengar när barn tvingas gå till skolan och bli mobbade år efter år. Det är en fullkomligt orimlig situation där allt borde stanna upp tills problemet är ur världen.

Sen kan jag förstå kommunerna att man vill ha klara riktlinjer om hur långt ansvaret sträcker sig, hur mycket man ska vara tvungna att göra och vad som är mobbning respektive konflikter i största allmänhet.

Men med den nya lagen som tillåter flytt av mobbare mot föräldrars och elevens vilja så har man ändå ett brett spelrum för agerande så det mesta borde gå att lösa.

Det får i alla fall aldrig någonsin vara tillåtet med mobbning oavsett vem offret är eller hur han / hon beter sig själv. Lagen nämner inga undantag där. Mobbning är alltid förbjudet. Om ett barn har beteendestörningar eller uppträder provocerande mot omgivningen,  så ska det ha hjälp, inte underförstått mobbas till ett bättre uppträdande. Den attityden mötte jag hos en kollega för många år sedan; att mobbning skulle kunna korrigera ett dåligt uppförande,  och det gjorde mig upprörd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback