Agneta dödades av älg!

Agneta dödades av en älg, förmodligen genom sparkar. Men det fanns inget vittne till händelsen så hennes man blev anklagad för mord på sin fru. Det dröjde 13 månader efter händelsen innan analyserna av hårstrån och saliv blev  gjorda (?) och nu frias mannen från misstankar. Men han får märkligt nog inte vara med på presskonferensen där polisen ska informera om det hela, trots att han bett om det. Bara om han är ackrediterad av någon tidning som är inbjuden. Hoppas han blir det då.

Agneta är en av väldigt få som dödats av älg. Här är vi vana vid att "fylleälgar", alltså älgar som äter äpplen i trädgårdar och som blir alkoholpåverkade av den jäsande saften i magen, kan bli lätt galna och gå till attack. Annars är älgar rätt fredliga


Kommentarer
Postat av: Suss

Ursäkta en fullständigt älgokunnig. (Bra ord tycker jag själv). Jag har aldrig hört talas om fylleälgar förut, intressant, men det låter onekligen lite farligt. Är det vanligt?

Postat av: Inger Maryissa

Men vad hemskt för maken att bli mordanklagad för att ha mördad sin fru...mitt i all sorg.

Då det egentligen var så att hon blivit sparkad av en älg.

2009-11-27 @ 22:45:04
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Båda: Nja, fylleälgar är ju såna älgar som gillar att gå i trädgårdar och äta äpplen. Om de lyckas få ner en massa äpplen så jäser de till alkohol och då blir de precis som människor i samma belägenhet; kaxiga i överkant och småaggressiva. En god vän till oss hade till och med en fylleälg liggande under äppelträdet en halv dag för den kunde inte längre stå på benen utan låg bara och slängde med huvudet. Så småningom vinglade den iväg och man kan tänka sig huvudvärken dagen efter.



Att älgar äter äpplen är vanligt men att de hinner bli ordentligt fulla och bråkiga är inte så vanligt, men det händer ibland och vi känner några som varit tvungna att fly in i huset vid sådana tillfällen.

2009-11-27 @ 23:24:27
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Vilken mardröm för familjen - kan också förstå att det var svårt att utreda olyckan. Mördaren var av ett minst sagt ovanligt slag...

2009-11-28 @ 08:12:47
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback