Värmländsk matkultur!

Det här är värmländsk matkultur säger gubben; färsk spekeskinka, gräslök och hembakad kaka. Ja, sen en öl  till detta och den är inte värmländsk förstås.

Min fantastiska svärmor har gjort spekeskinkan förstås, men de kallar det ändå för spekefläsk. Det är ett par stycken skinka som har legat i salt under en längre tid. Nu är det så salt att det håller sig i veckor i kylskåpet.



Kommentarer
Postat av: LL

Mums, så gott! Och eget importerat öl därtill?

Ha nu en riktigt trevlig tur på Sveriges baksida.

2009-05-13 @ 21:23:45
Postat av: Herta

Denna rätt gör mig hungrig så här på kvällskvisten.

Postat av: Thalina

Spekeskinka har jag aldrig hört talas om.Men gott ser det ut.Ha en fin kväll Thalina

2009-05-14 @ 16:57:13
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Inga M

LL: Ha ha... Sveriges Baksida! Ja , det är det kanske. Vi får se.



Herta o Thalina: Det är gott säger alla men frestar inte mig.



2009-05-15 @ 06:08:47
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback