Valborgsfirande 2009


Vi firade Valborgsmässafton på hembygdsgården i Sillerud. Det var fint arrangemang med bl.a. sång av Urbandet och Silbodals kyrkokör, helt traditionsenligt. Kyrkoherde Maria Ribäck höll ett roligt tal om sina lektioner i den lokala dialekten och gjorde "examensprov" genom att rabbla ett antal ortnamn med det lokala korrekta uttalet. Det är inte lätt kan jag säga som inte heller är inföding. Att Elgtån uttalas ungefär som Ärttå är inte lätt att veta och att det som på skyltarna heter Bryngelsbyn heter Brönnsbön och att Eskedalen kallas Äschdarn.  Men Maria klarade "examen" med glans. Tyvärr var det får torrt för att elda i år så det blev ingen valborgsbrasa.


Några av de charmiga grannbarnen var där också. Här är en gladlynt liten dam med violblå ögon. Hon strävade och hjälpte Carina att dirigera kören också.  I kören var morfadren med också.


Också traditionsenligt så var vi inbjudna till Järpås, Rolands systerdotter med familj på fika efteråt. Här ser vi dotter M med nytillskottet i familjen; Ms varmblod Figaro cd. M är mycket travintresserad, har kommit in på hästgymnasium på Lillerud men funderar också på Vången utanför Östersund som har en mer speciellt travinriktad linje. Hon har varit där på besök en vecka och fick ett gott intryck. Det är svårt att bestämma sig förstås. Närmast på tur står ungdomslicens för att få köra travlopp. M har gjort 2 godkända provstarter för den och har 8 kvar. Sen kommer det till en hel del teori förstås. Underligt det där med travgener! Det finns massor av häst och trav i den här släkten och M har ordentlig "belastning" från båda föräldrarna. Figaro var fin i alla fall och han travade fint när M visade upp honom för oss. Lilla ponnyn Ola får vara kvar i alla fall.


Roland testade också sulkyn. Han ska ju vara med på ponnylopp i början på juni här i Årjäng när kommunföreträdare från Årjäng ska tävla mot kommunföreträdare från gränskommunen i Norge. Kommunalrådet i Årjäng, Katarina, ligger redan i hårdträning, åtminstone mentalt.


Så här blev solpanelerna på plats, de som jag berättade om i ett tidigare blogginlägg.


Utsikten från huset Järpås är suverän på kvällen när solen går ner. Det är Svensbysjön


Kommentarer
Postat av: ingrid

Vackra bilder, kul att se Matilda med ny förvärvet, hoppas det kommer att gå bra för dem, Hon är en duktig tjej. Tycker Roland ser ut att trivas i sulkyn, du får hälsa att än är det inte för sent....sen har han ju ett bra tömmelag har jag hört!!!

2009-05-02 @ 12:58:26
Postat av: Inga M

Ingrid: Ja, han brukar ju flina och säga att det är synd att den ende i släkten som har tömmelag, inte är intresserad av hästar. Och det finns de som tror att han menar sig själv då. ;-))


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback