Centerpolitiker i Årjäng o EU-Kent Johansson!


Centerpolitikerna i Årjäng fick träffa en EU-kandidat, Kent Johansson på köpcenter i Töcksfors. Töcksfors ligger ju nästan vid norska gränsen som dessutom är EU-gräns.
Här syns från vänster Helen Rödseth (tror jag stavat rätt!) som är köpcenterchef här. Kent Johansson, Katarina Johannesson kommunalråd i Årjäng och fru  Berglund kommunpolitiker (c ).
 
Kent menade att vi inte får ta EU-bestämmelser så bokstavstroget. De flesta andra länder anpassar EU-lagstiftningen till sitt eget land så att det funkar. Och vi måste inte ha dubbelt upp av regler; både gamla svenska och nya EU. De äldre EU-länderna har rensat bort i det här och har inte så mycket olika  lagstiftning att hålla ordning på.  Sen ville Kent att vi skulle se EU som något lokalt fungerande inte bara som ett Brysselfenomen. Han utlovade ett antal möten lokalt om han blir vald. Han vill ha en dialog med människor och företag ute i landet. Han ansåg att det finns många missuppfattningar om EU och att de behöver rättas till.

Budskapet är framför allt att alla måste gå och rösta, det är ett viktigt val! Var och en tar med sig fyra personer till röstningen.

En del av programmet var information till EU-kandidaten om köpcentret förstås.


Inte nog med att Helen är en mycket trevlig och prydlig dam....


...hon har prydliga siffror att visa upp också. Omsättningen har ökat stadigt och rejält sedan centret öppnade och norskhandeln har blomstrat. Nu när det börjar bli lite knapert i Norge också så är det riktig boom här. Det har blivit ännu mer populärt att åka till Sverige och handla billigt. En svensk hundring kostar bara 80 norska kronor så det finns en hel del att tjäna på kursen dessutom.

Det ska bli ytterligare ett stort köpcenter i Töcksfors, man bygger för fullt tror jag. Där ska man kunna köpa lite större artiklar, sånt som inte bärs hem i kasse.

Kommentarer
Postat av: LL

Glädjande att höra alla goda nyheter från en blomstrande glesbygd. Heja Norge!

2009-05-11 @ 10:04:41
Postat av: Inga M

LL: Jag vi har lite tur där i gränsbygderna.

Postat av: LL igen

Det är nog inte bara tur ni har i Årjäng. Att representeras att tre kompetenta kvinnor är suveränt bra. Äntligen!

2009-05-12 @ 08:20:29
Postat av: Inga M

LL: Jag som kommer utifrån blir imponerad av det entreprenörskap som finns här, lite Gnosjöanda. Många har småföretag och har växt upp i familjer där det finns småföretag. Vi har haft kvinnliga kommunalråd förut och inte så sällan kvnnnliga chefstjänstemän på olika poster.

2009-05-13 @ 05:09:56
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback