Arrendatorerna = goda naturvårdare!

Nu är det sått på Liane. De duktiga arrendatorerna från Långserud har som vanligt gjort alltsammans snabbt, snyggt och rationellt. De invaderar här några få dagar med ett antal traktorer, några flitiga ättlingar och så är det hela klart.

Inte nog med att de vårdar brukandet av gården. De har utan egen förskyllan blivit goda naturvårdare. Här nere på Smörhôlera så sådde de ärtor. Första dagen så var hela åkern täckt av duvor som följde raderna och åt. Nu idag måndag på morgonen så gick 19 (!) tranor här och mumsade. Det kallar jag naturvård!

Mellan dem svingade ett par tofsvipor. Jag hoppas att deras ägg är räddade (om de hunnit lägga några än) eller att de kan lägga om i annat fall.Det är lika fint varje år att åka upp hit på Prästgården och se ner över de nysådda åkrarna. Det är ju härifrån Roland ska spana efter "käringar" sen när det börjar gro (glipor i sådden!) .

Kommentarer
Postat av: Anonym

Postat av: LL

Det lär bli en del "käringar" efter tranbesöket. Årjängsärtor kan väl smaka lika bra som hornborgapotäter. Undrar om tranorna häckar i närheten?

2009-05-05 @ 07:13:14
Postat av: Inger Maryissa

Tack för intressant kommentar hos mig om vargen.

Så mysiga bilder här på de sådda fälten.

Och så fint med denna naturvård.

Och det du berättar om de olika andra fåglarna, tofsviporna osv.

Ha en fin fortsatt dag.

Kram

2009-05-05 @ 14:00:56
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Mia

Ingen ordning på tranorna... ser ofta två-tre stycken på morgnarna när jag åker iväg till arbetet. Då går de här i godan ro och kollar efter mat. De borde väl vara längre norrut!!??2009-05-05 @ 19:15:49
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

LL: Mmm det stämmer nog, att det blir kärringer efter besöken från tranor och duvor. De verkar älska just ärtor. Åtminstone är det på ¨ärtåkern de håller till. Åtminstone två stycken vuxna brukar häcka här och få vingliga tranbarn som skriker på föräldrarna tidigt på morgnarna och efter regn och på kvällarna. De har sina ceremonier (stavning?).Inger Maryissa: Tackar! Jag är inte så säker på att det i första hand var naturvård som våra kära arrendatorer hade i åtanke när de sådde åkrarna med ärtor. Det blev nog bara så. Men vi får se vad som kommer upp så småningom.2009-05-05 @ 19:51:27
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Mia: Jag vet inte var tranorna borde vara, men 19 stycken var här både igår måndag och idag tisdag. Det är trevliga djur men riktigt så många tror jag inte att jag vill ha här.

2009-05-05 @ 19:52:49
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback