Enkäten förblir obesvarad...









och min mans förhållande till de här djuren förblir en väl förborgad hemlighet.  :-)

Det här är delar ur en märklig enkät som Roland fick häromdagen i sin egenskap av ledamot av länets rovdjursråd. Flera av ledamöterna trodde direkt att det var ett dåligt skämt, men tydligen är det på fullt allvar. Det kanske är viktig och epokgörande forskning men jag har goda skäl att anta att svarsfrekvensen riskerar att bli låg. :-)) Minst en halv miljon räknar man med att undersökningen ska kosta för det har man fått i anslag till den. Vad man egentligen har för avsikt att undersöka och varför står inte i pappren som följer med.

Kommentarer
Postat av: Herta

Trodde det var en udda enkät för att utreda div fobier...

Postat av: Suss

Men vad i hela fridens alla glödheta osv osv osv.



Är detta verkligen på allvar? Är det inte något som skulle till någon förskola? Fast nu nedvärderade jag just förskolebarnen. FÖRLÅT alla små liv som går under det epitetet. Jag tror dock inte mina ögon.

Intressant!Följ gärna upp och rapportera, snälla du, gör det!!!!!

2009-03-17 @ 22:15:14
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Blackout

Ärligt talat, jag trodde att det var ett skämt.

2009-03-17 @ 22:30:07
URL: http://blackout.blogg.se/
Postat av: Lotten

ha ha. Det var en av de bästa enkäterna jag sett. Svårt att tro att den är på allvar. Vilket ju gör det ännu mera tragiskt! Att man spenderar så mycket pengar på det och förväntar sig att få goda resultat...

2009-03-17 @ 23:05:17
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inga M

Herta: Ja kanske är det det, men den som sammanställt den har nog inte tänkt igenom hur den skulle komma att mottas av respondenterna när frågorna har den här utformningen.



Suss: Ja, om det blir något att följa upp med så ska jag avrapportera. Antagligen hamnar eländet i det "runda arkivet" till slut.



Blackout: Det gjorde vi också och den har varit en källa till många skratt!



Lotten: Jag var faktiskt inne och tittade på en sida över vilka projekt man fått pengar till och en hel del av dem verkar ju vara rena lekstugan. Samhällsekonomiskt tveksamt att spendera så mycket pengar på pseudoforskning när det finns så stora behov av riktig forskning, forskning som verkligen kan göra skillnad.







2009-03-18 @ 03:32:13
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

"Jag vet inte vad en kanin, spindel etc gör härnäst"...? Vad menar de med dessa frågor, vad är syftet? Att fråga jägarw och viltvårdare något sådant...Folk med fobier hade nog varit en mer lämplig målgrupp.



Du sitter och bloggar kl. 3.51 (komentar hos mig), kan du inte sova?

2009-03-18 @ 05:20:31
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Om jag ska vara helt ärlig så anar jag svarta avsikter bakom den här "vetenskapliga" fasaden. I det här forumet på länsstyrelsen sitter ju representanter för olika naturintressen i länet. Man frågar också vilken organisation var och en representerar. Så Jag undrar om man inte är ute efter att svartmåla de som representerar jägarkåren. DEt brukar ju vara populärt att göra. Fast jag vet inte riktigt hur.



Du var uppmärksam på mina bloggtider!! Ha ha! Fast "sitter och bloggar" var att ta i, laptopen finns vid sängen så det är bara att hissa upp den lite. :-)



Jo, svårt att sova. Vaknade redan vid halv tretiden och det beror naturligtvis på att vi satt här och mumsade och åt våfflor med A och U i Hol sent i går kväll. Det installerades Skype och det tog lite längre tid än de 5 minuter som först var kalkylerade.

2009-03-18 @ 06:20:26
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Marie

Men vad är det frågan om?? Vad är det för märkliga frågor?? Jag förstår om ni trodde att det var ett skämt!! Det måste vara helt rätt att inte svara på enkäten, man måste sätta gräser...även kring forskning...



Vi brukar av ngn anledning få hem forskningsenkäter som ska besvarars av antingen mig eller min man och även vi gör ett urval på vilka vi vill vara med i. Det "lustiga" är att trots att det är så otroligt hemligt och avpersonifierat (enkäterna) så får vi en påminnelse de gånger vi väljer att avstå från att fylla i enkäten...

2009-03-18 @ 06:35:44
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Herta

Neej inget firande utan ganska allvarligt arbete på samma gång.

2009-03-18 @ 07:56:14
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Tack för din goa kommentar hos mig.



Ja, ibland är enkäter knepiga.

Och man vill ju gärna veta vad undersökningen går ut på.



Önskar dig en fin fortsatt dag.

Kram

2009-03-18 @ 14:06:49
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Gisan

Jag förstår att de först trodde att det var ett skämt. Kramar...

2009-03-18 @ 20:27:54
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: anne

Då hoppas jag att du låter bli att Skypea i natt då...;)

2009-03-18 @ 20:37:55
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Rutan

Och jag som tycker de här "utmaningarna" på bloggar kan vara underliga... Du borde göra en sådan med de frågorna!

2009-03-19 @ 19:14:43
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: Inga M

Marie: Ja man får ju ta sig rätten att välja. Och om jag inte vet det uttalade syftet med en undersökning, hur hypotesen eller problemförmuleringen ser ut så kan det kvitta.



Herta:Ja jobba måste man ju också förstås! Ha det bra!



Ingermaryissa; Exakt!



Gisan: Vi också....



Anne: Nej jag sov som en sten!



Rutan: Ha ha...ja det kanske vore ett nytt grepp som skulle uppmärksammas av bloggesse!



Det måste ju i rimlighetens namn vara rätt optimistiskt att leta efter kaninfobiker i en normalbefolkning om man inte är ute i ett speciellt syfte. Kaninfobi existerar nog men borde rimligen vara så pass sällsynt att den är svårfunnen till och med i en population av rejäl storlek. Men som sagt jag tror att avsikten är att på något sätt klämma åt jägarkåren. Såna undersökningar brukar ha lätt att få medel och resurser tyvärr.

2009-03-19 @ 21:56:27
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback