Svara på kommentarer eller inte?

Jag har tidigare försökt svara på alla kommentarer men nu har jag inte hunnit med. Det har känts viktigt att göra det. Vad tycker Ni som läser? Är det viktigt att svara på kommentarer?

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag har (speciellt nu under de sista månaderna) suttit i samma sits som du gör nu. Då jag också velat svara på alla kommentarer men samtidigt inte riktigt hunnit med så har jag sovrat lite i mina svar. Jag har försökt att svara på sådana kommentarer som inte varit ett bekräftande eller konstaterande utan där det varit uppenbart att ytterligare kommentarer behöver göras.Jag renonerade utifrån mig själv, vissa kommentarer som jag gör kräver nästan ett svar medan andra kommentarer snarare är som en kortare och avslutande reflektion i sig själv, dessa behöver jag ju egentligen ingen "feedback" på...och sådana kommentarer brukar jag inte heller gå tillbaka och kontrollera om jag fått ngt svar på...å andra sidan så är det ju alltid trevligt med en respons på kommentarerna... Det är också därför som jag har försökt att svara på alla tidigare, men även jag har som sagt givit upp det.

Postat av: LL/Lena

Solen skiner, det är sommarlov och nätterna är underbart ljusa. Datorn lever här i huset ett undanskymt liv. Skriv när du vill och svara när du får lust, tycker jag. Små korta kommentarsvar är alltid roliga, då blir det lite av en dialog. Absolut inga krav, då blir det jobbigt för dig, som skriver ofta.

2009-06-23 @ 09:36:41
Postat av: åsa

Personligen så tycker jag, att det hör till "god ton", men det är inte alltid som man har tid att göra det...

Ha dé!

2009-06-23 @ 12:25:49
URL: http://tantraffas.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Tack för grattiset hos mig och kul att vi är lika gamla.Det där med att svara på kommentarer eller inte, tycker jag man ska göra som man själv känner.

Jag antar att du menar att svara på kommentarer i sin egen blogg... ( som jag också brukar göra ).Det är som jag känner svårt att svara, eller hinna svara på varje kommentar man får,

så hos mig det blir oftast ett allmänt svar och svar på eventuella frågor.Men att om någon frågar något går jag också till den personens blogg och svarar.Jag skriver dessa svar i min egen blogg för jag tycker det är kul,

och kanske det är några som går tillbaka och läser dem.

Men naturligtvis inget som jag tar för givet att det sker...Men jag tycker att man ska inte känna sig tvungen att göra si eller så.

man gör som man själv tycker i sin egen blogg.Ha det så gott.

Kram

2009-06-23 @ 14:42:05
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Herta

Visst är det kul om man hinner svara men ibland hinner man inte. Ibland är frågorna lite för kkomplexa så jag hinner inte tänka ordentligt för att svara på ett bra sätt och då kan det gärna kvitta tänker jag. Blaj som kommer ibland lägger jag inte tid till om jag inte tycker det verkar vettigt och har tid.

2009-06-23 @ 19:17:31
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Tack alla för genomtänkta synpunkter på min fundering!

Nu gör jag ett gruppsvar på kommentarerna.Jag kommer fortsättningsvis att ha ambitionen att svara på så många kommentarer som möjligt, helt enkelt för att jag trivs med dialogen. Men om jag inte hinner så avstår jag från att svara, åtminstone att svara på varje enskild kommentar, kanske gör som här ett gruppsvar och hoppas att ingen blir stukad över det.2009-06-24 @ 06:36:10
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Det tycker jag är ett klokt beslut du tar. I annat fall är det risk att bloggandet tar mer energi från dig än tar. En massa onödiga krav är inte bra att ha.Jag tycker det är himla kul att få svar på kommentaren, men jag känner själv att jag inte har ork att svara på alla de jag får. Jag sovrar, mest beroende på tid.

2009-06-24 @ 06:47:01
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Börje

Jag tycker man kan svara om man har något att säga. Att bara svara mekaniskt för sakens skull blir lätt lite tramsigt.

2009-06-24 @ 10:25:02
URL: http://hoglander.se/blog
Postat av: Inga M

Mia: Det känns bättre om det inte blir ett tvång att svara på var och en. Ibland räcker inte tiden till.Börje: Du har så rätt! När jag själv skriver kommentarer som mest är bekräftande, utan någon ny vinkel, så väntar jag mig inget svar heller.2009-06-24 @ 16:45:18
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: zoot

Det är så klart kul med svar på kommentarer, men vem har rätt att kräva? Kanske kan man skriva att man svarar mer senare de gånger man vill, men inte har tid att svara?

2009-06-30 @ 10:08:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback