Skolan i Årjäng ...

...hamnar bland de kommuner som presterar bland de 20 bästa i landet. Jag vet inte hur man mäter detta, vore intressant att veta eftersom andra mätningar inte har varit så smickrande, det är i alla fall ett glädjande resultat. 

 Men det jag kan reagera på är skolchefen May Bjerklunds
uttalande att de höga nivåerna beror på att barnantalet inte sjunker så snabbt  i kommunen. Hade det gjort ont att säga att det skulle kunna  bero på att det finns en duktig personal som sliter häcken av sig trots knappa resurser, urusla lokaler och dålig organisation!??  Och barn som kämpar för att nå bra resultat och föräldrar som ställer upp på skolan och barnen?

Vi som jobbar i skolan bugar och tackar   kommunalrådet Katarina Johannesson som i artikeln uppmärksammar skolpersonalens (och barnens!) betydelse för resultatet!

Nu har vi fått svart på vitt på att grundskolan i Årjäng redan lever under  mycket knappa ekonomiska omständigheter och då blir det ännu mer märkligt att man ska dra in ytterligare på de viktiga resurspersoner som behövs för att ge alla barn en chans att klara av sin skolgång på ett bra sätt och bidra till att alla  kan få gå till skolan på morgonen utan ont i magen.

Uppdaterat  natt till lördag:  May Bjerklund har mailat mig att hon visst sade i intervjun att det allra viktigaste som skulle skrivas i artikeln var att personalen på skolorna gjorde ett bra jobb men att det inte kom med i tidningen. Bra att hon sa det  till reportern,  men synd att det inte kom med i tidningen. Nu har jag i alla fall uppdaterat mitt inlägg med Mays synpunkter. Sen får vi väl se om det blir någon rättelse i tidningen, det kanske vore på sin plats eftersom skolchefen här upplever att hon har blivit missförstådd.

Kommentarer
Postat av: LL

Personalvård kan uttryckas på många sätt? Usch!

2009-06-12 @ 18:43:32
Postat av: Marie

Ja, när det gäller resurser till skolan kan jag tycka att det är mycket som är märkligt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback