Beröm fick Katarina Johannesson...

... på ett ovanligt kommunfullmäktigemöte går,  onsdag 17:e juni.

Ovanligt var det, så till vida att ett allianskommunalråd fick uttalat beröm av oppositionens företrädare, Gunilla Svantorp och Lena Karlsson!
 
Katarina fick beröm för att hon drivit igenom en ny typ av budgetprocess, en process som har större öppenhet än man varit van vid från tidigare budgetarbete. Nu involveras hela kommunstyrelsen i jobbet med budgeten som läggs för kommande år och det innebär att oppositionen också blir delaktig på ett annat sätt. "Regerande allians" och vänster-opposition var också helt överens om att avskeda kommunchefen, Per Åkersson, vilket har refererats både i lokalpress och rikspress. Bra med samverkan i kommunpolitiken nu när vi står inför en ekonomisk kris!

Skönt att ha en duktig ekonom (f.d. bankchef!) till kommunalråd när det blåser bistra ekonomiska vindar! Om nu den kommunala kassan blir magrare än förut, så tror jag att pengarna används effektivt åtminstone och att det finns en bra styrning i ekonomin från den högsta nivån. Den redan utarmade grundskolan ska exempelvis inte drabbas av besparingar den här gången. Vi får hoppas att den tankegången håller hela vägen ner till gräsrotsnivå. Däremot ska man snabbt bromsa upp inför minskad efterfrågan på barnomsorg. En snabb anpassning är naturligtvis guld värd, antingen det går oppåt eller neråt.

Sen var nog inte oppositionen nöjd med allt annat förstås men det hör mer till vanligheterna, något annat vore väl "tjänstefel"!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback