Agenda

Examen var det alltså i fredags

På kvällen hade vi kollegan  I och  hennes man T här på lite äting och liksom avslut på läsåret. Om det hade varit väder så hade vi åkt ut på sjön men det blev inte så eftersom regnet öste ner. Vi hade trevligt ändå till frampå småtimmarna.

Igår, lördag, var det lugnt tempo här. På eftermiddagen firade vi ( och ett numera oräkneligt antal släktingar + tre hundvalpar ) Rolands mammas födelsedag här nere på Liane.  Hon är och förblir en fantastisk svärmor, vilket jag är mycket glad över. Jag har haft tur.

Sen blev det plötsligt som genom ett trollslag vackert väder så på kvällen packade vi  fika och åkte vi ut på sjön med båten. Det blev lite fiske ( inget napp ens!) på helt vindstilla vatten och i fantastiskt solsken. Roland testade de i Japan inköpta fiskedragen. Men de lyckades inte lura svenska gäddor eller abborrar.


Vi åkte båten ut till Önnebyn för att se om Ulf o Hilde var hemma, men det var de inte.


På vägen tillbaka hem hörde vi ett mystiskt kvidande ljud från D´s i Harnäs hus. Han tränade saxofon!  Vi gjorde ett strandhugg på parets brygga, tände brasa och pratade bort ett par timmar tillsammans med dem i rätt uppsluppen stämning.

När vi kom hem så hade Maik och Ina och Lennart anlänt till Tjärnshaget efter att ha suttit fast vid den vindavstängda bron vid Fehmarn, så vi tittade in och hälsade välkomna. Det är fiskegäster och numera goda vänner från Bremerhaven som kommer att stanna här i två veckor.

Idag söndag blir det mest tvätt och njuta av det fina vädret som äntligen kommit. Det skulle alltså ha varit kommunkamp i ponnytrav men det blev inställt. I kväll träffar vi K-E i Kålleboda med sambo / särbo / iblandbo (det är samma kvinna alltså, inte tre olika alternativ)  för att äta av sista leveransen med sparris från Tyskland.

Under veckan som kommer  ska jag göra en del nyttigt skoljobb. Eftersom många kollegor är på Parisresa så blir det lugnt  och bra planeringsjobb inför nästa läsår, inte  så mycket beordrade sammankomster.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Wobblern såg rolig ut.

Kommer nog gå att lura upp både gäddor och abborrar på.

De två andra skulle jag tro är något liknande våra "popper".

Det är ett bete som fiskas relativt fort i ytan.

Vår och sommargäddor kan vara helt tokiga i dessa popper.

Ska då fiskas i grunt vatten, 0-2 meter.

Lycka till med fisket.

Postat av: Inga M

Pierre: Tack det kan vi nog behöva, vi lyckas nästan aldrig dra upp något, så försöker vi inte så ofta heller. Men Du har rätt, wobblern är rolig, den går på en 4-6 m djup tror jag, fastnar i o för sig överallt men uppför sig kul. Kanske kan bli nåt. Vi får rådfråga sonens japanska svärföräldrar när de kommer augusti

2009-06-14 @ 23:01:14
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

HOHO, vilka roligt drag. Sonen fick några från Indonesien för många år sen, de funkade inte heller. Jag hade tankar på att göra örhängen av dem, kan det vara ett bra tips?????

2009-06-15 @ 21:57:14
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Inga M

Suss: Nja, nu använder ju inte jag örhängen. Mina öron gillar inte det. De är nog lite väl stora dessutom, annars är det en bra idé.2009-06-17 @ 05:18:58
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Jojo

Vad härligt att åka ut med båt!

Tyckt att det är så synd att jag inte känner någon med båt, för det är så trevligt annars ju.

Och detta med mysig brasa som man sitter å pratar runt ;PSka bli kul att komma ut på campingen i helgen.

Min lilla Wilmer har med sig sin bästa kompis också, som är en nakenhund. Så de kommer ha såååå kul i skogen :D

Sist vi campa flög det riktigt om dom då dom jagade varann och hade kul hehe

2009-06-17 @ 13:07:51
URL: http://druttizen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback