Rusch för inredning och renovering

Vad gör folk på sin semester? Jo, väldigt många gör det som jag gör; städar, röjer, målar om, renoverar och inreder i sina hus, lägenheter eller fritidshus.

Döm om min förvåning när jag for till Åjäng idag lördag för att köpa ett skåp, en liten byrå och kika på garderober och fann att de två möbelaffärerna var stängda. Den ena hade helt semesterstängt och den andra hade lördagsstängt under sommaren (?). Dessutom var badrumsinredesaffären på Storgatan också stängd. Samtidigt var  det massor av folk i Årjäng på gatorna, det var nästan trångt att gå fram. På XL-bygg var det lång kö och på Hedefurs bad var det 3-4 kunder i affären och väntade på sin tur.

Det är väldigt populärt att skylla de ödsliga affärslokalerna i Årjängs centrum på politikerna och de har säkert gjort en del misstag i planeringen, även om det var svårt att förutse lågkonjunkturen som slog till rejält precis när det nya centret blev klart.

Men jag måste ju samtidigt fundera över hur en del butiksinnehavare resonerar som väljer att stänga när det är sommarrusch i den egna branschen och invånarantalet kanske fördubblas med alla fritidshusägare i ute i bygderna runt omkring. Sen tror jag ju att det är viktigt att alla butiker i ett litet samhälle bestämmer sig för gemensam strategi när det gäller öppethållandetider. Om jag åker 2 mil in till Årjäng för att handla, vill jag kunna gå i flera affärer och uträtta ärenden. En långöppen lördag exempelvis den sista i varje månad, alltså efter att folk har fått lön, skulle kanske vara ett knep. Med då måste man naturligtvis vara överens. Det finns säkert andra strategier att ta till för att få de egna invånarna och andra att handla just här i Årjängs centrum. För egentligen är det ju bra butiker och trevlig personal när de väl har öppet.
Här blir det lite absurt med skylten till vänster som ber oss stödja handeln i Årjäng och sedan skylten till höger, vi har stängt lördagar till o med 1:a augusti. Jag var på IKEA i går och valde att inte köpa sånt där som jag trodde att jag kunde finna här i Årjäng idag. När det gäller den här butiken så kollade jag dessutom öppettiderna i katalogen innan och där stod att man hade lördagsöppet. Men det hade man alltså inte.

.

Kommentarer
Postat av: anne

Det där brukar jag också klura på, att se till att köpa så mycket som möjligt på hemmaplan, som tur är är Nyköpings handlare litet mer ense än Årjängs verkar vara, för just ingen har semesterstängt.

Postat av: Inga M

Anne: Vi har bra butiker i ^Årjäng, när de är öppna och jag handlar mest här om det finns. Jag handlar inte särskilt mycket på det stora affärscentret i Töcksfors vid norska gränsen. Men en tur till Karlstad blir det ibland.

2009-07-26 @ 22:51:14
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback