Segolstorpet Långserud i VärmlandHär ligger Segolstorp som vi besökte igår. Det är inte långt från Rut O;s hemtrakter. Vid Segolstorpet skedde det hemska
rånmordet på ett äldre par för rätt länge sedan. Vi besökte platsen tillsammans med Arrendator-O och fru T. Det är bl.a. de som äger platsen numera och Arrenator-O är en ättling till paret som dog. Det gamla huset brändes upp i samband med mordet, men det finns en liten jaktstuga där nu.

På Segolstorpshöjden väster om Fjällsjön, gick vi ett par tre kilometer och det var nästan rakt upp till 250 - 300 meters höjd. Vi hade fantastisk utsikt och kunde till och med se till Gruvön i Grums.


Vid det här trädet och snåret låg huset. Bakom där syns Fjällsjön.


Det här gamla stallet låg vid Segolstorp. I mitten av 1900-talet och tidigare så brukade skogsarbetare jobba här upp, rätt långt från sina hem. De hade med sig hästar i skogsarbetet och det här var ett sådant stall som de kunde använda. Kanske har Rolands far och farbror varit här, vi vet inte.


Det är iordninggjórt vandringsleder här, det finns en del som är naturreservat.


Så här kan det se ut i naturresevat; man har skyddat lövträd från bäver.


Det kan se ut så här också. Träden är ringbarkade för att dö så att man får död ved. Den ska sedan bli lämplig boplats för exempelvis olika sorters hackspettar och kanske ugglor och andra fågelarter.
Här uppe gjorde vi en första liten rast och såg ner mot tjärnet


Så här fint var det när vi kom ner till tjärnet.


Det var massor av blåbär i skogen, har inte sett så mycket på rätt länge. En av hundarna som var med gillade verkligen bären och betade av dem direkt alldeles på egen hand.


Sen gick vi jättehögt upp på Segolstorpshöjden vid Fjällsjön. Där upp rastade vi och kunde alltså se till Gruvön i Grums. Mitt uppe på berget finns de här underliga stenarna. De verkar vara bearbetade och speciellt uppresta. Det är minst två, eventuellt tre, en var omkullvält. Ingen vet vad de betyder eller varför de står där eller vem som rest dem.


Bakifrån
Från sidan


En är alltså omkullvält och ligger bredvid.


Här var en skylt vid ett torp mitt inne i skogen. Vi passerade det före höjden.


Den här kartan tar jag med fast vi inte var så långt norrut, men den är över området strax norr om Segolstorp. Och där uppe vid Lovensjön bodde Rut när hon var liten. Men jag tror att huset var ännu längre norrut och finns inte med på kartan.

Sen hade jag en massa andra bilder i kameran och de skulle också ha varit med, men jag har lyckats förlägga den idag och kan inte finna den. Får se om den dyker upp.

Tyvärr verkar det svårt att kommentera också på bloggen, men det kan lyckas om man försöker några gånger och backar med pilen mellan varje nytt försök. Det har varit så tråkigt idag utan några kommentarer alls.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback