Tillbehör till grillad älg.


Det goda med grillat handlar mycket om tillbehören. Vi var i Snarkil i går kväll torsdag hos R och Å-B tillsammans med R och I. Den senare var först i Kila och spelade uckulele och var med i TV minsann. Bra framträdande som vanligt, tänk att en del är som födda till att uttala sig så där vid en mikrofon. Jag blir alldeles stum när det någon gång händer.

Vi fick i alla fall grillat älgkött och det var gott bl.a. för att det var skuret i tunna skivor med maskin, alltså blev grillningen jämn. Till det fick vi fransk gourmetpotatis, hemodlad speciellt i bänk, de såg ut som små Barbapappor, himla läckra! Sen var det tomatsallad med lök, grillad Hallomie (stavningen?), lättkokta ärtebockar, melon i bitar, sallad med cremefraichesås. Och något som jag aldrig ätit förut men som jag verkligen rekommenderar både till grillat och till stark kryddad mat exempelvis indisk;

bananskivor doppade i citron och rullade i kokos snyggt upplagda på fat. Kanon! Dessutom var det en trevlig kväll med mycket skratt och stim och stoj.

Kommentarer
Postat av: åsa

Banan, citron och kokos...detta till grillat kött, det låter ju helt konstigt och just därför är det säkert jättegott!

Måste prova framöver..

Ha dé!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback