På Östra Silen i går kväll, lördag...
Vad gör du av gäddorna? Min mamma hon gjorde alltid aladob av dem som pappa kom hem med...
Gott med kantareller, men nu måste det till lite värme innan de flyter bort ute i skogen.
Kram på dej
Ja man får passa på att vara ute i Naturen trots vädret...Annars är det ju lite som du skriver om "shopping-o-pyssel-väder", men lustigt att de har stängt! vi har högtryck på jobbet nu med massor av inrednings-sugna och turister, skulle inte vara bra att stänga!
Trolda - kramar =D
Jag undrar också, liksom Kicki, hur du tillagar gädda. Själv är jag en fena på saltvattensfisk, med de andra har jag knappast ätit.
Nu med rödlistning på den ena saltarten efter den andra är det bara att leta efter insjöfisk i stället.
Alla: Måste väl erkänna som det är; gädda tillagar vi inte alls. Antingen släpper vi tillbaka eller ger bort till någon som vill ha. De bästa gäddorna ur smaksynpunkt lär ju fångas när vattnet är kallat, på vintern eller tidigt på våren. Sommargäddor lär ska smaka gräs. Min mamma brukade göra kokt gädda med pepparrotssås. Vi har en god vän som är duktig på att göra gäddqueneller, dvs fiskbullar av gädda och de är läckra med hummersås till. En delikatess i Frankrike är det och gäddor betalas bra där.