God lax...

...  köttbullar enligt farmors recept, sill, oliver, sallad, potatis bjöd Stockholmssone och Carin oss på igår, måndag. De bjöd också in farmor M och farfarsbror N. Både farmor och farfarsbror godkände köttbullarna och tyckte de var goda. Sonen har verkligen tränat in handlaget med köttbullstillverkning och gör egna köttbullar faktiskt i Stockholm också, inte bara här.' Till det fick vi en läcker sallad med flera sorters rostade kärnor,  ekologisk balsamikocreme och två olika Lallerstedtssåser.

Men jag kommer tillbaka till den grillade laxen. Den var kanongod; marinerad i lime, vitlök, örtsalt tror jag, grillad och till det Lallerstedts goda lime-aiolisås. Man kan äta potatis eller ris (som jag gjorde idag när vi åt rester) till.

Efter maten kollade vi på filmerna från den andre sonens bröllop i Japan. Han slavar fortfarande på jobbet.

Roligt när barnen blir så stora att de bjuder på mat, tacksamma är vi! 

Idag tisdag har Carin åkt tillbaka till Stockholm med tåg för att imorgon flyga  till Sardinien med syster och äta pasta och pizza, sola och bada.  Vi hoppas att vi får tfäffa henne snart igen och önskar en trevlig resa.

Kommentarer
Postat av: Blackout

Mmm, laxmarinaden låter smarrig, den ska vi testa. Tips:snabbgrava lax ca en-två timmar och sedan grilla den, det är mycket gott.

Postat av: carin

hej på er,tack för härliga dagar i Värmland! Det enda jag vill beställa till nästa gång är mindre regn :)Nu bär det av mot Sardininen, må så bra, Kram carin

2009-07-15 @ 08:52:56
Postat av: Inga M

Blackout: Vi kämpar i år med att utvidga grillregistret till vilt och fisk, inte bara fläskfilé.Carin: Hej Carin, va roligt att Du kommenterade på bloggen! Klart att vi ska ordna mindre regn nästa gång. Ha det gott nu och bränn inte upp Dig! Det är 30 - 35 grader där nere.

2009-07-15 @ 11:06:57
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback