15 - 49 år blir prioriterade åldersgrupper...

...när det gäller vaccin mot svininfluensa. Jag undrar hur man har resonerat när man kommit fram till just det åldersintervallet?

Så här kanske:

- JAAA GRABBAR...vi har äntligen chansen att rätta till nationalekonomin, bli av med  tärande ungar och åldringar, de kostar pengar, bidrar inte med något produktivt arbete! Bara utgifter i form av barnbidrag och pensioner. Lets go for it!! Vi prioriterar de arbetsföra!

-Jamen kommer vi inte att få protester då, det är ju åldersdiskriminering?

- Nej då, vi kan skylla på att gamlingar klarar influensan bättre än yngre. Att det egentligen gäller födda före 1918 (91-åringar och äldre!) kommer inte att märkas  om vi presenterar statistiken lite mer övergripande.  

- Ska vi säga att  15- 50-åringar få vaccin först då?

- 50 år? Nja, jag har en grinig gammal arvfaster som är 50, henne skulle jag vilja bli av med på ett smidigt sätt. Vi kör på 49 istället. Det får bli 15 - 49-åringar!

Kommentarer
Postat av: Marie

Hahahah...ja antagligen har det gått till PRECIS så ;-)))).(Jag har förresten skickat mail till dig).

Postat av: Annaa M

Du har ju egentligen svarat på det själv i ett annat inlägg; dels räknar man med att det kommer att bli stora problem i arbetslivet när många blir sjuka på en gång, dels verkar det som "gravt medelålders" friska personer har störst motståndskraft den här gången.Men var har du sett uppgifterna om detta? Är det ert landsting i Värmland som har prioriterat så? Vaccinet som tagits fram ska ju räcka till alla. Men jag undrar lite över att vaccineringen inte ska komma igång förrän i september.

2009-07-18 @ 11:34:22
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Hannele

Man kan ändå inte vaccinera sej mot allt här i livet..

2009-07-18 @ 11:41:56
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Lena

Nu diskuteras även att stänga skolor. Så att barnen inte blir sjuka. Hur gör man med 0-14 år, de allra sköraste?Nu kommer vi att få se hur många befängda förslag som helst. Journalisterna gör också sitt bästa för att få oss helt virriga genom att helst skriva om det värsta scenarierna, räkna dödsoffer, gissa smittrisker.Åska och regn närmar sig från Skåne, så nu ät det dags att dra alla sladdar ur väggen och lägga sig i soffan med en god bok.2009-07-18 @ 11:48:58
Postat av: Inger Maryissa

Jaha...då ligger man alltså risigt till då man är långt över 49 år gammal och kanske inte får bli vaccinerad fast man vill det,

....ja, tydligen det är de arbetsföra som ska prioriteras....både när det gäller ekonomin och hälsan...

Och barnen under 15 år....behöver inte de skyddas.... ?

Usch.....nu blir jag "lite" orolig....

Kram2009-07-18 @ 16:17:17
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: britten

jaa du det kan man verkligen undra över hur dom tänkt ut...såg att ni köpt en ungersk cypress....me too.....spännande att se hur den klarar sig...kramiz

2009-07-18 @ 18:52:56
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Det ska blir spännande att se hur detta avlöper och vilka som överlever. Vi har ju sällan dödliga infektionsjukdomar i västvärlden, så alla kan vara lite tagna på sängen, även "prioriteringsmyndigeterna".Vaccinationsrekommendationerna nu är ju tvärtemot de vanliga, dvs att åldringar och barn och sjuka ska prioriteras. Nu ska alltså de arbetsföra prioriteras. Den officiella orsaken är att äkdre är mer överlevnadsbenägna i svininfluensa och att vacciner ännu så länge inte är godkänt för barn. Men man funderar ju alltid vad som egentligen ligger bakom när man gör en sådan här helomvändning och beskeden är motsägelsefulla.Bara det väcker ju lite nyfikenhet. Hur tänker man nu egentligen?

2009-07-18 @ 21:24:33
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Thalina

Hahaha precis så är det nog och då slipper vi åldringar att kastas utför ättestupan,det blir sanering på naturligt sätt.Hemska tanke men det ligger nog mycket i det du skriver.Ha det gott kram Thalina

2009-07-19 @ 08:26:57
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Annaa; Dumt nog la jag inte en länk på uppgiften 15 - 49 år och nu hittar jag den inte. Kan ha varit i Dagens medicin eller i vår lokaltidning, så det kan ha varit vårt landsting. Minns som sagt inte.

2009-07-19 @ 08:31:43
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

haha... I dagsläget är vaccinet endast godkänt för personer fyllda 18 år! I och för sig kanske det ändras innan massvaccineringen sätts igång i höst, men just nu så är det det som gäller...Tja, de tycker väl att vi som hängt med så här länge har visat prov på att vi är sega och uthålliga och räknar med att vi fixar även det här... :-) Det är de yngre som inte tål så mycket... kanske...

2009-07-19 @ 10:29:52
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Peter Ingestad

För envar av oss är livet det enda man har, och det är värt bra mycket mer än ett par hundralappar för vaccineringskostnad. Nu ser vi vad våra människoälskande makthavares favoritfloskel "alla människors lika värde" går för när det kommer till kritan. Det viktiga är naturligtvis inte att vaccinationen är gratis, som sossarna av nån konstig anledning anser, utan det viktiga är att ALLA som vill ha vaccination skall kunna få det. Fråga Reinfeldt och Socialstyrelsen!För övrigt handlar det inte bara om vaccin. Vad man måste fokusera på är skolstarten, som kan ge blåsfart åt en allvarlig influensapandemi som gått i gång redan under SOMMAREN vilket är unikt och alarmerande, eftersom något dylikt inte inträffat sedan Spanska Sjukan, som även den var "mild" inledningsvis. Hemundervisning bör ordnas i största möjliga omfattning, och munskydd delas ut till skolungdom i kombination med noggrann hygieninstruktion, vilket förvisso inte ger betryggande skydd på något sätt, men lika förvisso är bättre än ingenting. ("Läkarexpertis" har påstått att munskydd är "meningslöst", vilket alltså är elementärt tankefel och uppenbart skitprat. De fördumningsmediala "experterna" skall man ALDRIG lita på, vilket visar sig gång på gång.)

2009-07-19 @ 11:28:55
URL: http://luzgannon.blogspot.com/
Postat av: anne

I Sörmlands landsting har man inte skrivit annat än att hela befolkningen ska kunna vaccineras. Sedan tror jag, i vanlig ordning, att man kan alltid tjata sig till/insistera på vaccination om man nu skulle ligga utanför prioriteringsgruppen.För egen del är jag inte särdeles orolig, trots att mina luftvägar inte är 100 %-iga, däremot kommer jag nog att se till att barnen vaccineras i höst. Antagligen att både jag och maken gör det också, sjukdomar som kan undvikas är jag inte ett dugg intresserad av att genomlida, vårt hittills överraskande goda immunförsvar kanske inte alltid håller.

2009-07-19 @ 14:47:06
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Mia, Peter Anne: Jag som dagligen träffar minst 20 presumtiva smittbärare varje dag och har nära kontakt med dem måste kallt räkna med att hinna bli smittad och sjuk innan vaccinationerna hinner komma igång. Skolan startar ju redan i mitten av augusti.Försöker tänka att det kan vara ok att bli smittad bland de första innan viruset har hunnit ändra sig och bli farligare och medan det ännu finns vårdpersonal o vårdplatser att tillgå vid behov.Det här med munskydd tror jag på. I Japan används det av mpnga enligt gubben och främst av dem som har luftvägsinfektioner för att inte smitta andra. Det är ett folk som har levt i tätt inpå andra människor i stadskultur under århundraden och man har lärt sig att anpassa sig till det. Överallt fanns också våtservetter att tillgå och man tvättar händerna ofta. Platser för det finns överallt.Vi i Sverige när nog fortfarande ett primitivt bondefolk egentligen som inte lärt oss att leva tätt tillsammans. Det kommer att ta några århundraden till. :-))

2009-07-20 @ 00:18:54
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Robert

<a href="http://svininfluensan.com">Svininfluensa</a>

borde kroppens egna försvar klara av tycker man. Det är väl inte så att hela världens befolkning ska behöva vaccinera sig för att inte dö?läs mer om svininfluensan på www.svininfluensan.com

Postat av: Sigvard

Äh, ni är allt riktiga fjollor. Svininfluensan har lägre dödlighet än en vanlig influensa, så skärp er. Gråter ni lika mycket varje höst när influensan närmar sig?

2009-07-20 @ 12:28:06
Postat av: Thomas

De gamla och unga har sämre immunförsvar och klarar sig därför bättre mot denna influensa. De som dör gör det för att de har ett starkt immunförsvar som skenar utom kontroll (http://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_storm). Det är därför det är 15-49åringar som prioriteras.För övrigt vet jag inte om jag kommer att ta vaccinet i alla fall. När det senast var en svininfluensa i USA dog många fler av vaccinet än av influensan. (http://www.examiner.com/x-6495-US-Intelligence-Examiner~y2009m7d10-CBS-60-Minutes-300-death-claims-from-1976-swine-flu-vaccine-only-one-death-from-flu)

2009-07-20 @ 13:37:05
Postat av: Inga M

Robert Sigvard Thomas: Oj då, jag som trodde att det här var enkelt och lättfattligt med självklar vaccination, men det är det alltså inte. Kanske läge att se över testamentet hur man än väljer.Fast har det varit svininfluensa i USA förut? Jag trodde att detta var en ny influensatyp.

2009-07-20 @ 14:57:14
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback