En helt fantastisk vinterdag...

har vi haft idag på årets första dag 2009!

Det gör inget att det inte är någon snö. Landskapet är insvept i ett frosthölje som gör allting vitt, det är vindstilla, några minusgrader och strålande solsken hela dagen. Isarna ligger blanka och inbjudande att gå på och fiska på, ismete. Det gjorde Roland o gästerna på förmiddagen.


På eftermiddagen släppte vi Oskar på rådjur. Jag gick direkt på tre stycken i en lite skogsdunge. Två språng genast iväg och det tredje efter en stund åt ett annat håll. Oskar drev runt hägnet och tillbaka till Hol och där sköts en av dem, en killing.
Dagen avslutades med en fantastisk vildsvinsrygg hos våra vänner på Brogärdet.  Älgkött är svårslaget men sen kommer absolut vildsvin. Det här var en ettåring och väl tillagad tillsammans med rödkål och en god sås.


Kommentarer
Postat av: elena cn

Vilka otroooooligt vackra frotstäckta träd!

Vildsvin har jag aldrig smakat, men det låter spännande:)

Postat av: Pierre

Ser riktigt gott ut.

Lät även gott ihop med rödkål.

Har ni tjock is hos er.

Här hos oss så ligger inte alla sjöar ännu men de som ligger är det runt 8 cm tjock is på.

2009-01-02 @ 08:42:39
URL: http://www.teamnappet.se
Postat av: Inga M

Elena: Träden är jättevackra!Pierre: Rödkål är gott till vildsvin och även till älg faktiskt. Jo, isarna bär bra. Jag vet inte exakt hur tjocka de är men vi har haft rätt många minusgrader här och det är ingen snö på isarna, så de har blivit stabila.

2009-01-02 @ 08:57:39
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilka härliga foton!Vildsvin... får de jagas hur och när som helst. Eller vad är det för regler på vildsvinsjakt? Vi i norra Småland får allt fler vildsvin.God fortsättning på det nya året, trogna "gamla" bloggkompis!

2009-01-02 @ 18:29:12
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Mia: Tack för det och detsamma till Dig!

Vi har fått vildsvinskött av våra tyska vänner. Jag vet inte hur jakttiderna ser ut i Sverige, men det kan inte vara hela året, möjligtvis skyddsjakt på skadegörande individer i så fall. Vi har inte vildsvin här än men de närmar sig allt mer och jag förstår att Du har där Du bor.

2009-01-02 @ 22:55:49
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Nike

Härliga bilder Inga..skönt för en skåning att skåda! Gott Nytt År!

2009-01-04 @ 14:48:46
URL: http://www.nikesrum.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback