Dra till annat bloggverktyg?

Har väl mer än en gång funderat över om det är vettigt att stanna kvar på blogg.se. Det har ofta varit krångel med kommentarer och inlägg och tröghet i systemet. Nu när jag läser ägarens synpunkter på blogg.se och dess inriktning så kommer självklart tankarna tillbaka. Kanske alla gamla kärringar borde dra någon annanstans?

Annaa gjorde ju till slut slag i saken och flyttade till Wordpress och hon verkar belåten. Om jag bara inte var så förskräckt inför uppgiften att lära mig ett nytt bloggverktyg. Det dröjde ju länge innan jag lärde mig det förra och jag kan inte särskilt mycket nu heller.

Jag kan ju i alla fall börja med att skaffa en parallellblogg på Wordpress så får jag se sen. Det verkar ju vara ett mindre ålderssegregerat bloggställe, ett som bjuder in även rejält vuxna människor och kanske även gravt medelålders.

Kommentarer
Postat av: Rutan

Jag har också funderat lite, det finns ju flera bloggverktyg än denna och wordpress och jag har inte full koll på vad jag i så fall skulle välja. Men jag har svårt överhuvud taget att bestämma mig och göra val, så det enklaste är att stanna kvar. Det har varit en del strul, men har inte berört mig så väldigt mycket. Orsaken till byte skulle vara den där artikeln och inställningen att detta ställe är för ungdomar.

Postat av: Inga M

Det där vankelmodet delar vi. Jag är nog av naturen en bekväm typ och stannar så länge det är möjligt. Bryter inte så ofta vanor och engagemang, åtminstone inte utan mycket goda skäl och en hel del eftertanke. Men jag har verkligen till skillnad från Dig irriterat mig på strulet med kommentarer och inlägg. Och den här artikeln inbjuder inte direkt kvinnor i vår ålder att stanna kvar. Det finns väl skäl att anta att inriktningen mot yngre bloggare kommer att accentueras framöver och därmed skynda på flykten härifrån när det gäller vår kategori exempelvis. Men även andra typer av bloggare kommer att fly kan jag tänka mig. Det blir en parallellblogg på wordpress först och jag får testa om jag kan lära mig den.

2009-01-27 @ 22:02:46
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Marie

Ja, det verkar ju som om den yngre åldersgruppen är överrepresenterad i alla fall.Nu bloggar jag ju på en egen domän men jag använder mig av wordpress som bloggverktyg. Jag vet ju i och för sig inte om ALLTING stämmer överens med den blogg som wordpress tillhandahåller, men mycket borde vara lika... vad jag vill ha sagt är att det går jättebra att maila mig om det är ngt du undrar över eller vill ha hjälp med, om du nu bestämmer dig för att byta.

2009-01-27 @ 22:05:09
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: anne

Vaddå!?! Skulle vi vara för gamla för bloggesse!?!

2009-01-27 @ 22:11:34
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Marie: Jag tänkte inte så långt som till att Du kunde använda Wordpress för Din blogg liknar liksom inte egentligen den. Tack snälla för erbjudandet om hjälp. Jag kommer att behöva det. Men jag ska feppla lite själv först, så Du behöver inte tänka att Du ska försöka hinna med det också förutom massor av plugg just nu. Jag kommer nog inte att flytta över min blogg utan den får ligga kvar här med en länk över, i alla fall under en lång tid. Och som sagt jag blir kvar här med bloggandet ett bra tag framöver.

2009-01-27 @ 22:16:23
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Jag tycker det dyker upp en massa rutor i vägen när man skall läsa bloggar på wordpress. Detta irriterar mej.

2009-01-27 @ 22:16:59
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Det är uppenbarligen Roland bloggesse- ägares åsikt i alla fall. Spamfiltret har också varit dåligt på bloggesse. Den här spampolacken har fått härja fritt rätt länge. Ett tag var det 7-8 kommentarer från honom.

2009-01-27 @ 22:18:57
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Anonym

Herta: Hur då menar Du? Rutor?

2009-01-27 @ 22:20:00
Postat av: Inger Maryissa

Jag har också gått i dessa tankar...

Visst kan det bli störningar på en blogg...

men att Blogg.se inte ger någon information gillar jag inte alls.

och jag är absolut inte nöjd med de svar jag fått när jag kontaktat dem.

Och problemen bara fortsätter...

Jag håller också på och kollar Wordpress...

men det tar tid att sätta sig in i ett nytt bloggverktyg,

speciellt om man vill ha ett mycket personligt utseende på bloggen / layouten.

Hoppas Blogg.se skärper sig...för annars ;-)

men jag ger dem lite mera chans.... ;-)

Kram2009-01-27 @ 22:57:59
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Suss

MEN HJÄLP, du som i princip "tvingade" in mig här och jag har med svett och vånda lärt mig, samt blivit gravt beroende........Byter du så byter jag, men då är du så snäll och kommer hit och lär upp mig på nytt. TACK!

2009-01-27 @ 22:58:20
URL: http://leontina.blogg.se@comhem.se
Postat av: Inga M

Ingermaryissa: Jag smygstartar genom att ha en Wordpressblogg parallellt, fast jag egentligen bloggar här. Jag menar tills jag lärt mig. Och min fullkomligt gigantiska blogg (med massor av bilder i tre års tid) tror jag inte går att flytta så den får nog ligga kvar här med en länk eller så.Suss: Ha ha... nåja något större våld var det inte. Det går lika bra att blogga mellan olika verktyg, det spelar ingen roll. Det blir bara en annan adress att gå in på och den slutar på wordpress istället eller nåt. Du kan lugnt ligga kvar på Bloggesse.

2009-01-27 @ 23:05:35
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Cissi

Jag har precis fixat meg en blogg på Wordpress för att kika hur det fungerar. Det fungerar faktiskt rätt bra, ganska lätt att fixa till. Den verkar vara stabilare än blogg.se så jag tror att jag så småningom går över helt. Har hittat ett verktyg som man kan exportera allt sitt material från blogg.se till Wordpress, för det vill jag ju gärna ha med sig.Mark Levengoods bok är jättemysig. Jag lyssnar ju på den och det är Mark själv som läser och det uppskattar jag. Han pratar så gott på något sätt.

2009-01-28 @ 08:03:20
URL: http://cissilina.blogg.se/
Postat av: Lotten

Jag valde ju en helt annan version än blogg.se eftersom jag ville ha möjligheten att låsa separata inlägg (på blogg.se kan man bara låsa hela bloggen). Nu har jag inte använt mig av det och har sneglat på wordpress som lockar många just nu. Bl.a. kan man lägga in egna bilder som banner längst upp och det lockar mig.

Det vore ju intressant om alla "gamla tanter" övergav blogg.se. Det borde liksom ge effekt...

2009-01-28 @ 08:40:40
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: purplerain

Jag valde devote för att det är jätte enkelt. Men kanske inte helt min målgrupp. Jag är iallafall ändå runt och letar fina bloggar så det spelar ingen roll. Det är så roligt att ta del av lite olika sorters liv. Jag fastnade verkligen för din.

2009-01-28 @ 12:18:04
URL: http://www.purplerain.devote.se
Postat av: Helena.E

bloggagratis.se funkar bra...ingen reklam på sidorna o inte krånglig heller....å jag är absolut ingen fena på datorer.

2009-01-28 @ 13:52:07
URL: http://ehrencrona.bloggagratis.se
Postat av: Pierre

Jag tycker att du ska byta till blogger (blogger.com)

Den är väldigt enkel.

Jag satt och hade ångest för att byta ifrån blogg.se och bygga en ny men jag tycker att det gick fort att lära sig.

Dels så har man ju en del kunskap ifrån blogg.se + att den är smidigare att sköta.

Du kan ju gå in och prova innan.

Jag är som sagt gör nöjd med min nya "bloggdomän".

2009-01-28 @ 18:24:08
URL: http://team-nappet.blogspot.com
Postat av: Herta

Ja när jag surfar in på en wordpress blogg så dyker det upp en ruta och jag får vänta på att rutan fortsätter och ajg får se själva artikeln som är skriven. detta stör mej, ibland kommer inte själva artikeln upp.

2009-01-28 @ 22:51:49
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga M

Cissi: Oj då, är Du redan där? Du måste tala om adressen om Du flyttar över alltsammans!Lotten: Det kanske blir så att bloggverktygen drar till sig olika kategorier bloggare, ungefär som olika tidningar vänder sig till olika läsargrupper.Herta: Jag kan inte se någon sådan ruta. Du menar inte blogspot nu?Pierre: Visst är det en vånda innan man kommer till skott.Helena E: Det ser ut att fungera bra hos Dig.Purplerain: Du är välkommen hit!2009-01-29 @ 06:48:44
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Marie

Det här var tydligen ett laddat ämne som många hade åsikter om!

2009-01-30 @ 08:49:34
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

Marie: Du slipper ju fundera som lever i splendid isolation eller hur man ska säga; en alldeles egen domän. Jag fattar inte vad det innebär men det låter trevligt.

2009-01-31 @ 00:04:18
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback