Hoppade i isvaken...

...gjorde gode vännen Leif i Skoghall igår!!  Vi fick ett telefonsamtal igår kväll. Hans hund hade hamnat  i en isvak vid hamnen i Skoghall. Leif hoppade i med kläderna på och fick upp både hunden och sig själv utan hjälpmedel i form av isdubbar eller annat. Och det var på djupt vatten. Rätt fantastiskt tycker vi och är glada att detta tilltag slutade lyckligt, för både hunden och Leif.

Kommentarer
Postat av: LL

En sådan lättnad! Var det en lätt och smart(?)hare som drog ut på isen? Vår hamilton Spana låg i en småländsk å för länge sedan och skrek på hjälp. Haren hade hoppat över den svaga isen i strömfåran.

Hon var väldigt nedkyld innan vi kunde lokalisera henne där hon låg stilla med bara huvudet och en framtass på iskanten. Men isen höll husse den gången.

2009-02-23 @ 11:57:29
Postat av: Inga M

LL: Nej det var ingen hare, det var änder. Leifs hund är ingen jakthund. Vilken tur Ni hade som lyckades få upp hunden ur vaken utan att hoppa i. Det är jättesvårt att ta sig ur en isvak, antingen man är hund eller människa.

Postat av: anne

Återigen, en mardrömssituation orsakad av Hemsöborna, att falla ner i en vak...Eller som i detta fallat, behöva hoppa i. Vilken tur att det gick bra för dem båda!

2009-02-23 @ 14:12:01
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Jag föreställer mig att det egentligen inte ska gå att ta sig upp ur en isvak utan hjälp. Man måste nog i alla fall vara vältränad. Leif har varit brandman i många år, det kanske hjälpte till.

2009-02-23 @ 15:25:30
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Thalina

En riktig solskenshistoria och vad gör man inte för sitt husdjur.Så skönt att det slutade lyckligt.

Kram Thalina

2009-02-24 @ 11:30:21
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Oj, vad läskigt att hamna i en isvak.

Ryser bara jag tänker på det.

Kan tänka mig det är en lättnad och att ni är så glada över att allt gick bra.

För det kunde ha slutat illa.

Kanske änglavakt....

Kramar

2009-02-24 @ 15:32:51
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Thalina: Ja, han säger att han inte tänkte ens, bara hoppade i.Ingermaryissa: Ja, säkert handlar det om änglavakt. Den här mannen har jobbat som brandman länge och haft änglavakt många gånger, både i den professionen och annars.

2009-02-25 @ 04:52:06
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback