Glad blir man ibland...

Jag blir ju så där fånigt glad varje gång någon förstår vad jag egentligen menar när jag rasar över att skolorna i Sverige översvämmas av ett rätt meningslöst  kvalitetsutvärderingsplanehelvete.

En (Mats som finns på min blogglista) har fattat i alla fall tror jag och han skriver så här i en kommentar på sin blogg:


"Jag lider med dig - till sist tror jag att den dimension av läraryrket skulle kunna kallas omedelbarhet är en nagel i ögat på alla beslutsfattare. En stor del av yrket handlar om att våga fatta snabba beslut i oförutsägbara situationer. Och då är planerna ett ringa stöd - kanske t.o.m. ett hån om visionen är alltför avlägsen.

Jag drabbades tidigt av den stora ledan i de här diskussionerna och ser problemet i att försöka styra genom implementering. Till sist stod vi där med ett taffligt dokument och frågade cheferna:
- Är det så här ni vill ha det?

Lika förnedrande för alla..."


Kommentarer
Postat av: purplerain

Jo, du har rätt. Vänner är ju inget slit o släng.

Postat av: Inga M

Purplerain: Absolut!

2009-02-04 @ 06:52:05
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Igår hade vi AP-träff, nu börjar det igen..... Citat vår rektor: "Det börjar bli dags för verksamhetsplanen och sen kommer ju kvalitetsredovisningen lite längre fram". SUCK ! De funderar på att ta in den som var ansvarig tidigare, men som nu gått i pension. Det var visst tveksamt om någon annan kunde axla ansvaret! Jag finner inga ord!

2009-02-05 @ 11:02:58
Postat av: Inga M

Suss: Ja, suck och sen kommer planerna tillbaka igen. Det är helt sanslöst. Hela året håller vi på med det här dravlet.

2009-02-05 @ 21:33:36
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback