Eksjö shopping!

Det är kul att handla i Eksjö, annars är ju shopping inte min starka sida precis. I Eksjö finns, så vitt jag vet, inte några shoppingcentra utanför centrum med Hennes, Lindex och Kappahl och så. Därmot så finns inne i centrum en massa butiker som inte hör till några stora kedjor. Det betyder att utbudet är annorlunda och bjuder på överraskningar.  Det finns ett antal butiker för kläder, skor, smycken, hantverk osv. De ligger vid gatan som går igenom den gamla kåkstaden och en gata till. Den ena går åt höger från torget och den andra åt vänster.

´Jag och Kristina ( annan jägarfru med i Eksjö! F.ö. ett mycket trevligt sällskap! Tack för det kan jag säga, vi hann aldrig säga adjö och åkte hem på olika tider med våra gubbar) shoppade loss under lördagen.

I skoaffären blev vi rätt uppsluppna när jag upptäckte att jag hade hål på strumporna. Jag har aldrig hål på strumporna annars för det är så obehagligt, men den här gången av alla gånger!! 

Jag fnissade loss på det och vi roade oss själva och mannen som äger affären. Vi handlade i alla fall. För min del blev det ett par såna här, Rieker eller nåt, nästan som de jag har och lika sköna, men alltså nya och fräscha till skillnad från mina gamla slitna. Vet inte om det är bra skor men de kändes som kvalitet. Och var mjuka och bra till mina knockliga fötter. Vi fick fikakuponger av ägaren för att fika på Lennarts konditori för att vi var så goda kunder och glada. Tack för det!

Sen bar det av till en antikaffär av gigantiska mått. Det var tre våningar i något ladliknande med loppmarknad i källaren. Där fanns allt och vi skrotade runt och frossade i anblicken länge. Jag köpte några roliga muggar och ett fint fat. Kristina hittade fina glas.


Jag försökte köpa en rolig skyltdocka men den var inte till salu. Bilderna här är ju endast från källarvåningens loppis. Där uppe fanns hur mycket som helst i två våningar till.


Här i affären Snyggt fanns hur mycket fina smycken som helst och jag borde ha handlat ett Pilgrim för halva priset. Glömde på tillbakavägen.

Där uppe är det till vänster.


I den här affären var det.


Vi gick förbi den fina lilla ån mellan husen.

Överallt i kåkstaden fanns såna här fina gamla innergårdar.Så här pittoresk är den gamla shoppinggatan. Det fanns också flera butiker för konsthantverk och choklad och kläder, samt matställen.

Sen kommer jag att berätta om mat i Eksjö och inte att förglömma bilder och figurer i Eksjö, där man minst anar dök en favorit upp. Den ska jag ha.!

Kommentarer
Postat av: ingrid

Det är inte alla som blir bjudna på fika i en sko affär, men kul var det, små ler lite för mig själv bara jag tänker på det....

Postat av: Trolda

Ser ut som om ni roade er rejält...;-) Ser också ut som ett riktigt mysigt litet ställe :)KUL med smågator o småaffärer istället för gigantiska shoppingkomplex! Och hål på strumpan...det kan bli lite pinsamt det...=DTrolda - godkväll! =D

2009-02-09 @ 21:22:15
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Marie

Ja det var verkligen pittoreskt. Vad avkopplande att byta miljö så totalt..man blir lycklig bara av bilderna. Det låter som om ni har haft en mycket trevlig resa.. och dessutom med goda resultat!

2009-02-09 @ 21:38:09
URL: http://http:www.alltiallon.se
Postat av: Mia

Kul att läsa om din upplevelse av Eksjö, ser fram emot fortsättning. Trots att jag bor så nära så har jag mest varit i Eksjö för att flanera bland de fina gamla husen. Har aldrig shoppat loss... Till sommaren kanske det blir av... :-) Blir ju inspirerad!

2009-02-09 @ 21:47:25
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Suss

Jaha, nu kan man lugnt säga att du väckt intresset för en helg i Eksjö. Jag fattade aldrig att er resa var så nära förestående, men vi hade inte kunnat åka i helgen i alla fall, som vi spånade lite löst om. Vi hade 2 viktiga födelsedagar att fira (andras alltså).Du, upptäckte nu ikväll att jag också har hål på ena strumpan, vill du ha den andra? Den är blå!

Jag har också Riekerskor, sköna direkt jag tog på dem!

2009-02-09 @ 23:06:30
URL: http://leontina.blogg.se@comhem.se
Postat av: Herta

Men vilken underbar stad. Jag hade ingen aning om att Eksjö var så mysigt. För mej var det bara en stad man åkte igenom på väg till släkten...tror jag. Och vad fint med husen och sen ån som rann emellan.

2009-02-09 @ 23:18:44
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Nilla

Hej IngaDen där antikaffären var helt i min smak, får väl se om jag kommer till Eksjö nån gång, då skall jag titta in där.Jag har precis utmanat Dig på min blogg, du får se om du vill anta utmaningen, det gör du som du vill med!Ha det gott däruppe i SmålandsskogarnaKramen från

Nilla

2009-02-10 @ 13:23:49
URL: http://blankatorpet.blogspot.com
Postat av: anne

Jag har hört talas om Eksjö och stadens utbud av butiker, detsamma gäller Enköping. Jag har hört att i många av de fd regementsstäderna ser det ut på detta viset. Officersfruarna skule ha ett bra urval! :)Jag har exakt en sådan amerikakoffert som syns på en av bilderna, jag skulle verkligen njuta av att gå och rota där! :)

2009-02-10 @ 19:02:12
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Jag hinner inte svara på var och en kommentar som jag brukar göra. Jag bara nöjer mig med att tacka för alla. Jag fortsätter att skriva gott om Eksjö i nästa inlägg.Nilla: Tack för att Du tänkte på mig med en utmaning. Jag ska gå in och kolla hos Dig förstås eftersom Du har kommenterat här. Men jag brukar inte anta utmaningar och jag hoppas att Du inte tar illa upp. Du kan ju låta budet gå till någon annan om Du vill.

2009-02-10 @ 19:02:26
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Exakt en sån koffert har min mamma också i sin källare.

2009-02-10 @ 19:04:11
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Linda

Vad kul att hitta sin butik i ett inägg i en blogg :) Eller jag blev rättare sagt tipsad av ägarinnan till Lennarts att gå in och titta här.

Det stod ju mycket fint om Eksjö. Och det är en mysig stad med många fina butiker.

Hoppas du återkommer!

2009-04-17 @ 14:39:42
URL: http://snyggteksjo.blogg.se/
Postat av: Antikt & Gjutjärn

Vad kul att du tyckte om våran antikaffär! Fick höra om din sida av en kund idag. Du är välkommen igen :)

2009-07-26 @ 13:17:10
Postat av: Inga M

Linda och Gjutjärn: Va roligt att Ni hittat min blogg! Jag trivs väldigt bra i Eksjö, brukar gå med gubben min på jaktprov när vi har någon bra stövare. (Och det brukar vi ha!) Det har blivit så där 4-5 gånger nu. Vi bor på hotellet förstås och jag shoppar. Kommer gärna tillbaka till butikerna om vi fortsätter att ha bra hund.

2009-07-28 @ 00:05:08
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback