Värre bakfylla av whiskey än av vodka...
Whiskey innehåller aceton (?) och och mer av andra kemiska ämnen än vodka och det sägs vara förklaringen till värre bakfylla. Det där med aceton var jú inte helt förutsägbart. Jag har bara druckit whiskey i samband med flygresor och då har jag mått så dåligt ändå så det har varit svårt att vaska fram den egentliga orsaken. Men nu fattar jag, det handlar om aceton.
Kanske går att ta bort nagellack med slattarna som blir över dagen efter kvällen före, eller hur man nu ska uttrycka det?
Glömde att kommentera den fina mössan - superkvalité minsann!
Whiskey eller whisky, det är frågan? SvD brukar inte vimsa till det, men nu tror jag att en jounalist är ute och cyklar. Den ädla produkten "livets vatten" från Skottlands kan omöjligen vara olämplig som dryck. Däremot är jag säker på att amerikansk whiskey, bourbon, gjord på majs kan vara mindre hälsosam. Talar av egen erfarenhet!
I artikeln är det amerikanska forskare och en undersökning, som kommenteras av engelsmän. Men vad drack dom egentligen?
När man som journalist skriver organisk mat (organic) i st.f. ekologisk mat är det lika slarvigt och fel som lättvindigt och irriterande. Är jag yrkesskadad, eller?
På något märkligt sätt så tycks slarvet breda ut sig i journalistiken. Korrekturen är nog bortsparad, både när det gäller stavning och innehåll.
Organisk mat, kan det va nåt till jul? Låter spontant som inälvsmat, typ pölsa och sånt.
Så är det nog, organiska morötter är gulröda avlånga saker som ser ut som njurar.
Som tidigare bosatt i Skottland, och dessutom då arbetandes på en lokal PUB (!),måste jag slå ett slag för den skotska whiskyn! Tror verkligen inte den innehåller aceton! Det var heller inget som framgick på de olika destilleri-besöken som gjordes då... Och enligt de trevliga skottarna ÄR det ju Livets Vatten! ;-)
Trolda - =D
Jag gillar en liten whisky ibland, men blir andra i sådana mängder att jag mår dåligt av den. Gillar vodka i drink också... ibland... men det blir inte ofta det slinker ned i strupen...