Idol fredag kväll

Nu ser vi på Idol fredag kväll.  Jag bloggar live, kontinuerligt, med laptopen i knät.

Det är semifinal i Göteborg mellan Calle, Tove och Erik.  Jag tror innan det har börjar att Calle åker ut och att finalen nästa vecka kommer att stå mellan  Tove och Erik för det är nog de som har de största förutsättingarna att bli just idoler. De kan sjunga lite av varje och det låter bra.

Calle har sjungit sin låt och den var bra. Klädseln var helt ok den här veckan och snusen i bakfickan var ju bara perfekt.  Den platsar där.

Kvällens mat här hemma var varma smörgåsar  med skinka, senap, tomat och så svampröra till med lök och sojagrädde till. Alltsammans välkryddat. Och så ett glas vitt vin till, för min del Freixenet, mousserande, finns i liten flaska, lagom för mig. Sen  espresso med Alladinpralin och Eckes Edelkirsch.  

Nu kommer Erik med Heaven och fortfarande kan jag bli fascinerad över hur mycket röst den kan rymmas i den här lille gossen. Sen har han hand med publiken och arenan på ett sätt som är lite unikt av en nybörjare.

Tove har ett problem med att vara just tjej, för de som röstar är mest tjejer och de är mest benägna att rösta på killar som de gillar. Så hon måste vara mycket bättre än killarna för att ha en chans. Hennes glänsarlåt var inte klockren. Inte snällt av juryn att välja den, den var inte en arenalåt. Det var en smal märklig låt, entonig,  som inte kommer att ta henne någonstans gratis. Den var nog mer en utmaningslåt.

Eriks utmaningslåt klarade han bra! Jättebra! Han tog fram det allra bästa i en svår låt. Erik ska självklart gå vidare till Globen nästa vecka. Fast jag röstar nog på Tove, ur ett genusperspektiv.

Tove fick en svår utmaning; The greatest love of all. Hennes innerlighet kom verkligen till sin rätt, hon klarade den svåra sången suveränt helt klockrent med något litet undantag.  Hon ska självklart vidare till Globen också.

Jag fattar nu att juryn ville ha det här valet för att kunna avgöra vilka som skulle komma till finalen. Stjärnkvalitet¨är det på Tove!

Det blev som jag misstänkte;

Tove blev
utslagen på gammalt genusmanér.  Mest tjejer som röstar och där med är det killar som går vidare till final. Tove hade den bästa rösten och bästa scennärvaron. När hon använder sin åldersgrupps  bästa attityd så är hon suverän!

Det borde ha varit hon och Erik till slutfinal. Calle är inte alls i samma klass!






Kommentarer
Postat av: Mia

För mig har det blivit "På spåret" och nu "Skavlan"... Det är program jag gillar.

Postat av: Inga M

Mia: Hmmm sedan jag såg Oldsberg rätt dragen i Baldersnäs och blivit besviken på köket på samma ställe så har´jag inte velat se På spåret. Så det blir Idol.

2009-12-04 @ 21:38:28
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Trolda

Håller med om att Tove o Erik är de bästa PÅ SCEN! De har en utstrålning utan dess like och har "det där"...Calle tycker jag dock också mycket om och hade gärna köpt en SKIVA av honom, men någon scenartist som de andra är han ju nu inte. Spännande ÄR det iallafall...=D



Trolda - godkväll! =D

2009-12-05 @ 20:38:53
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Jag blev besviken när Tove åkte ut.

Hon är ju så duktig och speciell, och för sin ålder.

Att t.ex. kunna sjunga gamla sånger med sådan inlevelse som hon gjorde i tidigare program är fantastisk.

Men hon kommer nog att lyckas ändå i sin sångkarriär.

2009-12-05 @ 21:43:12
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Suss

Inte för att jag följer Idol särskilt mycket, men jag har en elev som älskar det och för hennes skull håller jag koll på vad de sjunger och vilka som åker ut. Jag hade också hoppats på Tove och Erik i final och Tove som slutsegrare. Du har rätt med det där om småtjejer som röstar på sötaste killen, det är synd.

2009-12-06 @ 00:48:22
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback