Eva Gabrielsson har integritet..

... tycker jag. Hon tackar nej till det rätt förnedrande erbjudande på 20 miljoner, från framlidne sambon Stieg Larssons arvingar. De tjänar hundratals miljoner på rättigheterna till hans böcker och de filmer som gjorts. Om paret nu inte gifte sig eftersom de levde under hot så var de ändå sambor under många år och en del av den tiden försörjde Eva Stieg. Stiegs far och bror borde ha kunnat hantera detta på ett bättre sätt.

Kommentarer
Postat av: åsa

Jag håller verkligen med dig!

När jag såg fadern och brodern på tv, då de i princip satt med ett hånflin på läpparna, det var för mig ett bevis på hur genomruttna de är.

Men, det är väl som vanligt, "mycket vill ha mer"..

Ha dé!

Postat av: Inger E(norah4you)

Ingen väljer sina släktingar, men väl sina vänner och vem han/hon bor ihop med. Tycker faderns och broderns agerande är stor skam. Som om de trodde att kärlek kan värderas i pengar.

2009-12-11 @ 10:25:25
URL: http://norah4you.wordpress.com
Postat av: Micke

Stiegs sambo har målat in sig i ett hörn, hon gick ut och kallade stiegs far och bror för giriga nu vågar hon inte ta emot pengarna för då vet vi alla vad det gällde på riktigt.

Sambon har även gråtit ut i pressen och talat vitt och brett om hur stieg och hon låg hemma på soffan och planerade hur och till vilka de skulle skänka pengar till !!

MEN stopp ett tag hur kunde de göra detta då stieg dog innan hans böcker blev bästsäljare ? hmm jag tror nog att stieg hade varit överförtjust om hans böcker hade dragit in 20 millar.

Så vad är sambons problem tag de 20 millarna och gör allt gott som du säger dig vilja göra.



Om hon inte tar emot dem så hoppas jag att pengarna skänks till något som stiegs far och bror tror att han hade uppskattat…

2009-12-11 @ 10:41:58
Postat av: Snuttis

Sambos har inte arvsrätt, det går inte att uttrycka det enklare. Samboförhållanden är livsfarligt, ur arvsrättsynpunkt. Som vanligt har detta mer blivit en genusfråga, känns det som. Elaka män som följer lagen och stjäl vad kvinnan har rätt till.

Hade de varit gifta eller om det funnits ett testamente hade allt varit annorlunda.

2009-12-11 @ 10:44:46
Postat av: Wunder

Man kan tycka vad man vill. Fakta är att inget testamente skrevs. Att man bor ihop räcker inte för att ärva. Det krävs mer enligt svensk lag. Så - Eva har inte rätt till ett öre. Så - om hon då blir erbjuden 20 miljoner så är det ett plus för henne. Att hon inte accepterar det tyder på att hon inte förstår eller vill acceptera situationen.



Sedan kan ni tycka att 20 miljoner är för lite. Personligen tycker jag det är en ganska stor summa pengar som skulle dryga ut min pension kraftigt och göra mig ekonomiskt oberoende liver ut.

2009-12-11 @ 11:22:27
Postat av: Wunder

Norah4you - jag tycker precis tvärt om. Att fadern och brodern beslutat ge Eva en stor summa pengar visar att de värderar Stig och Evas kärlek högre än pengar.



Om någon då säger att Eva borde ha fått mer pengar - då tycker jag det känns som om den personen värderar kärleken i pengar - att den personen är krasst pengafixerad.



Det är då min syns. Man kan se på saker helt olika.

2009-12-11 @ 12:18:49
Postat av: Herta

Håller med. Historien är väldigt trist.

2009-12-11 @ 21:51:49
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Mia

Tidigare har jag tyckt som du gör. Nu känns det mest trist och ganska oaptitligt. I stället för att sörja en människa de älskat lägger de all energi på att få så mycket pengar som möjligt. Trots allt är 20 miljoner mycket pengar... Hade jag varit i sambons kläder så hade jag tackat ja och avslutat striden. Den tar mycket energi och ger mycket negativ energi både till henne själv och övriga. Det gäller även Stiegs far och bror. Jag sympatiserar inte mer med något läger längre... Från start tyckte jag att sambon blev illa behandlad. Livet består av så mycket mer än att strida om pengar.

2009-12-11 @ 22:24:47
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Jag har inte så mycket att kommentera här egentligen. Kan bara hålla med om att samboförhållanden är livsfarliga rent juridiskt för det blir ett ingemansland. Om man saknar kapital och förmögenhet så spelar det ingen roll kan man tycka med ett testamente. Men det är nog klokt i alla fall att ha ett och tänka på att placera det någonstans så att rätt personer hittar det när det behövs.

2009-12-12 @ 11:17:01
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Per

Det är solklart att Stieg inte ville att hon skulle ha några pengar:

1: han skrev inget testamente till henne

2: han gifte sig inte med henne

Den krystade förklaringen att de inte gifte sig pga att hon skulle skyddas är ju helt befängd. Så enkelt gömmer man sig inte. Och skyddas för vad ? Löjligt.

2009-12-14 @ 10:56:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback