En Tiger i tanken...

... kan man få ibland och stackars Elin har nog haft det väldigt mycket ett tag nu. Den trista historien rullas upp i media och ger eko till och med i ekonomitidningar.   Orsaken är förstås att Tiger Woods inte bara är någons man, någons älskare, en bra golfspelare och två barns pappa. Han är också ett vandrande företag värt ett antal miljoner, kanske till och med miljarder.  Och just nu har han valt att sjövilt vänstra bort alltsammans; sponsorerna river ner honom från väggarna och backar ur kontrakt. Han har gått från att vara en hyvens kille till att vara ärkeskurken nr 1.  Han har valt att koppla bort  det huvud han fått till att tänka med och nu är han på väg att förlora  sin fru, sina barn, sitt företag, sin golf och tja kanske även älskarinnorna.

Vilket han kan tänkas sörja mest ska jag inte spekulera i.

Elin jobbar på att bli superängel i sammanhanget. Hon vill förlåta honom, i syfte att rädda äktenskapet för barnens skull.  Det ser ut att bli time-out med det mesta för Tigers del och eventuell deportation till (öde? kvinno-tom?) ö i den svenska skärgården. Herregud, hon måste ju egentligen vilja strypa honom, han som hade älskarinnor i deras gemensamma hem och i stort sett samtidigt som hon födde deras barn!

Men USA kommer att ta henne till sitt hjärta med hull och hår. Det landet  älskar kvinnor som förlåter sina puckade män för familjens skull, se bara på en och annan sexlysten president. Han blev ju förlåten, inte bara av sin fru utan också av hela nationen för att han gjorde en totalpudel och i fortsättningen inrättade både livet och alla kroppsdelar i rätt riktning.

När jag läser om den här Tiger-historien och andra liknande, så kan jag inte låta bli att fascineras. Hur kan vanligvis kloka män uppträda så korkat? Kan man skylla på hormoner eller gener?  För med en sån mängd älskarinnor kan det väl knappast handla om förälskelse, det kan ju vi fruntimmer annars begripa oss på och låta ursäkta det mesta.

För mig kommer helt oanmäld, bilden av den prostituerade halvgamla kvinnan som intervjuas i TV i ett dokumentärprogram om sexköpare för länge, länge  sedan. Hon sitter på en säng med ett fulbrunt sjaskigt överkast i ett rum med grönblackiga väggar, hennes blick är hela tiden lite flackande fjär som med en slöja mellan sig och den intervjuande. Då ber reportern henne kommentera det faktum att han träffat så många män som bestämt  hävdar att även den prostituerade kvinnan njuter av sexet som hon säljer.   Kvinnans svar dröjer lite samtidigt som hennes ansikte långsamt lyser opp i ett roat snett leende. Hon ser för första gången reportern stadigt in i ögonen och levererar ett svar direkt från hjärtat på oefterhärmlig skånska:

- Karar eij söo domma!


Kan vara en djup livsvisdom som döljer sig i de orden, det skulle kunna vara så att hon faktist upptäckt  att en del män bara kan använda ett i taget av de huvuden de utrustats med. När det ena är aktivt så kopplas det andra med automatik bort! Läge för seriös forskning!

I morgon blir det fortsättning här på bloggen om stockholmsresan och kanske något om kvällens äting i Signebyn och eventuellt någon fortsättning om älgbetningsskador. Ja och så lite Idol då.  








Kommentarer
Postat av: Mia

Jag läste en bok som var inne litet på det här med sexmissbruk och vad som ligger bakom. Eller rättare sagt den personens egna tankar om det. För honom finns tankar om att han var så rädd för att förlora den han älskade, så rädd så han inte vågade satsa på att älska henne. Trots det så var de gifta...



Vet inte om detta gäller Tigerkillen, men det är väl inte otroligt. En kvinna köper han inte för pengar..

Postat av: SolSkuggan

Jamen Inga.. Tack tack! Du präntar ner exakt det jag tänker tack då slapp jag det. Jag har alltid sagt.. "Det är inte svårt att skita när ändan är full" Och så var det ju för den gode tiger alldeles nyss.. Men sicken helgalen man äger allt och satsar allt hur jävla kåt kan man bli!

Upp som en sol ner som en pannkaka.. Det är lille tiger det.. Här känner vi en annan Tiger som är sååå mycket större högre bättre. Vilken Tiger.? Jamen den bäste Tiger..Vän till Nalle Puh och Ior bland annat=)

Jag ber om förlåt för mina grova ord men varav hjärtat är fullt talar munnen. Vill du radera min kommentar så är det hekt okey jag fortsätter ända att läsa här hos dig.

Önskar dig en ljus of fin Luciadag kram!

2009-12-12 @ 18:53:23
URL: http://solskuggan.blogg.se/
Postat av: SolSkuggan

Ps) Jag har lagt till dig i mina länkar Ds)

2009-12-12 @ 18:54:59
URL: http://solskuggan.blogg.se/
Postat av: Lena

Ha ha, den där med ett huvud åt gången, den var rolig. Värmländsk humor?

Mamma landshövdingen sitter också pyrt till.Flängde iväg till Elin från Ericssons avskedadande av 800 arbetare i Gävle och väsen igen om de apatiska flyktingbarnen, som hon ansvarade för. Fick åka ambulans till sjukhus. Kan man gissa på en akut magkatarr/magsår?

Åker Elin med barnen hem med sin mamma kan hon enligt amerikansk lagstiftning förlora vårdnaden om dem.

Med sin svenska uppfostran är hon kanske inte lika trakterad av att se en pudel, som Hillary C. var?

Vad månde bliva? Fortsättning lär följa....

2009-12-12 @ 20:30:16
Postat av: Ailas

Tiger var tidigt ett underbarn och kanske tappade han markkontakten tidigt, liksom de nära känslorna? Vad vet vi...

Många av dessa män är rädda för nära relationer, men behöver ständig bekräftelse för att känna sig "älskade". Har man sedan dessutom haft så många framgångar som T haft, kanske man mer eller mindre betraktar alla som sin egendom. Ungefär som vi går och köper en tvål...

Googlade nån gång på sexmissbruk och vill minnas att det bl a kunde handla om psykiska och hormonella störningar som vederbörande inte kunde härska över.

Det är väl bara att lägga in sig på någon klinik för dyra pengar nu... En annan sak är hur mycket han vid det här läget kan rädda. Själv skulle jag inte ta i honom med en tång ens.



2009-12-12 @ 23:08:19
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Suss

Jag bara ÄLSKAR det här inlägget. Du har slagit huvudet på spiken till 100%. Vilken otrolig förmåga du har att få med allt! Impad!!!!!

2009-12-13 @ 12:31:43
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Suss: Tackar för vänliga ord!



Mia: Ja, nu kommer alla artiklar på temat; hur kunde han hålla det hemligt så länge för både Elin och resten av världen?



Solskuggan: Jag ska inte radera Din kommentar, för en gångs skull känns grova ord rätt, det här är grovt!



Lena: Det är ju det som gör historien så spännande; den är som en följetong där delar av den är förutsägbara medan annat är skrivet i stjärnorna. Precis så är en spännande story. Världen kommer säkert att få anledning att följa den vidare.



Ailas: Tur att han har råd med inläggning på någon dyr och effektiv klinik. Fast när man läser om sånt här skulle man nästan vara frestad att rekomendera mer radikala lösningar än några timmar i terapisoffan. ;-) Håller med om det där med tången, inte ens med långt skaft.

2009-12-14 @ 05:33:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Cissi

Den som gapar efter mycket heter det ju...



Sedan tycker jag att medierna är helt otroliga. När man ser löpsedlarna skulle man kunna tro att det har utbrutit ett nytt världskrig!



Mitt råd till Elin är: Sparka honom hårt där bak!

2009-12-14 @ 07:50:45
URL: http://cissilina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback