Den blå granen i Årjäng


Vi har fått en jättelik blå gran i Årjäng. Den står precis efter vägen mitt emot skolan, nerom korsningen mot Sillegårs. Samhället är nu delat i två läger, ett som tycker det är jättefestligt med en så stor blå gran och ett läger som tycker det är näst in till hädelse med så mycket färg i en utegran till jul. Huruvida man kan  ha färgade lampor eller inte i utegran kan man ha synpunkter på.

Kommentarer
Postat av: Mia

Och jag kastar mig in i tyckandet. Visst "kan" man ha... men inte tycker jag det är speciellt snyggt med en massa färger - allra helst inte om det blinkar hela tiden. Det kan bli litet för mycket av det goda! :-)

Postat av: Marie

Jag är med i läger nummer två. Även om det är lite roligt att se den på bild som jag gör här i din blogg så tror jag inte att jag hade uppskattat den längs med mina egna vägar om jag ska vara ärlig. Men så gillar jag den svenska-lagomstilen också :-))

2009-12-27 @ 09:09:01
URL: http://www.mariee.se
Postat av: anne

Jag har under en period anpassat mig till den amerikanska multilampfärgstraditionen, men sedan den perioden i princip är över känner jag att jag andas som lättare. Multifärg eller färg till jul är jobbigt och ännu jobbigare är när den blinkar eller j-as på annat vis, klart epilepsiframkallande.



Men. Sen får "man" göra precis som man vill! :)

2009-12-27 @ 12:23:13
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Lotten

Ho ho. Kan inte bestämma mig vilket läger jag skulle tillhöra;-) Beror helt på humör och sinnesstämning... Och om den stod på grannens tomt host

2009-12-27 @ 13:24:25
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Trolda

Det är absolut inget JAG skulle vilja ståta med i MIN Trädgård, men jag tycker det kan vara en KUL grej så här i JUL-tider! Och så är det ju underbart att den skapar ett sådant härligt ENGAGEMANG runt om i byn...=D



Vilka härligt avstressande "manicker" ni har i hushållet! =D och ängeln i guld - den loja - är fin!



Trolda - kramar =D

2009-12-27 @ 18:53:33
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Suss

Ofärgat tack! Granen ska vara grön och lamporna ofärgade, sen kan man klä den efter egen färgsmak, men jag gillar rött. Väldigt konservativt inser jag. För övrigt ska det vara tall! Nu vet du det! ;-)

2009-12-27 @ 19:08:30
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Ulla

De som bestämt att denna gran ska se ut på detta sätt har som det verkar fått människor att tycka till. Jag är den traditionella typen som vill ha "vanliga" lampor i granen

2009-12-27 @ 19:41:03
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Herta

I vårt land har vi haft viss tradition på hur en julgran skall se ut. Sen firas det jul i många andra länder där det finns glada färger lite hur som hellst. Vad är rätt och vad är fel? Har vi i Sverige sanningen på hur firande skall se ut? Vem avgör? Jag vill ha den traditionella gröna granen men vem säger att jag har rätt? Många människor smäller upp den här blå färgen runt fönster mm. Jag gillar det inte men vem säger att jag har rättt. God fortsättning.

2009-12-27 @ 20:46:03
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Lena

Färg eller inte färg på lamporna? Röd gran, eller gul, kanske grön? Och så blir det blått.



Göteborg har/har haft alla träd längs Avenyn i blått. Ser kallt ut i ösregnet. Och även i snö.



Jag röstar nog för "ofärgad" belysning i offentliga julgranar.



Vilka snödrivor ni har!

2009-12-27 @ 23:18:59
Postat av: Marianne

Första gången jag såg den blåa granen hajade jag till och jag kan inte påstå att jag vant mig vid den heller. Tur att julen snart är över så vi slipper se den. Tycker inte det är särskilt snyggt längs Avenyn i Göteborg heller. Nä, migränblå är den skärande färgen. Man får ont i huvet. he he.

2009-12-30 @ 23:28:15
URL: http://www.lindansarn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback