Bonusar eller inte?

I krisens spår har det funnits global kritik mot bonusar, de enorma rörliga lönesystem som allvarligt stört finansmarknaden.

Nu har en hel del chefer fått rejält höjda vanliga löner för att som det brukar heta; kompensera bonusbortfall. Det som skulle vara en ersättning för väl genomfört arbete har plötsligt blivit ovillkorad lön istället, oavsett resultat. (?)

Men nu klagas det väldeliga från näringslivets sida på att man inte får ha kvar sina höga bonusar, (endast två månadslöner ska få vara rörligt enligt förslaget från finansinspektionen) , och
hädanefter så ska näringslivet plötsligt fungera med mer bonusar och man ska använda dem så förnuftigt och eftertänksamt.

Ursäkta men det tror jag inte ett enda ögonblick på! Man har haft massor av år på sig att använda bonussystemen ansvarsfullt och vettigt men inte ansträngt sig ens! Hoppas att man står kvar vid förslaget som lagts. Två månadslöner räcker gott och väl i bonus. Jag skulle vara jättenöjd med det, två månadslöner i bonus


Kommentarer
Postat av: Ailas

Ja, du... I de där kretsarna har man helt och hållet tappat markkänslan. Pengarna har egentligen förlorat betydelsen för dem. Ibland undrar jag hur de ser på sig själva? Tycker de verkligen att de är värda så mycket mer än andra?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback