3000 kr i böter för örfil...

... blev det för 70 -åringen som gav igen för trakasserier från ett ungdomsgäng. Han har fått ett brett stöd av svenska folket och tycker nog själv att örfilen var värd pengen. Han ångrar sig inte. Jag vore inte förvånad om det samlas in pengar till böterna. Det brukar bli så när ett domslut går mot det allmänna rättsmedvetandet.

Jag tror i princip inte på våld och stryk som lösning på några problem och man kan givetvis inte ha en lagstiftning som gör detta legalt. Men självklart ligger mina sympatier hos den utsatte mannen. Det borde finnas andra sätt att komma till rätta med sånt här. Den här händelsen och det här domslutet visar på en svag punkt i samhällsordningen. Det måste vara möjligt att både sätta upp gränser för dåligt uppförande från barn och ungdomar (och vuxna!) samtidigt som man vidtar de åtgärder som behövs för att hjälpa dem som behöver hjälp. Det finns inget motsatsförhållande där. Skolan har samma dilemma.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

jo, jag tycker också att det är tokigt att mannen ska behöva böta för örfilen han gav till ynglingen som bar sig så illa åt.

Självklart våld är inte bra...

men samtidigt tycker jag det ger en fel signal till ungdomar som bär sig illa åt

att de kommer undan och att som i det här fallet mannen som tappade tålamodet får böta för en örfil.

Postat av: Ailas

Du hade skrivit precis det som jag känner; dvs här har samhället ett stort och svårt problem. Ingen ska inbilla mig att inte dessa pojkar (de var tydligen ett gäng som under lång tid tyranniserat sin omgivning) visste hur fel de gjorde. Ändå kan de inte låta bli.



Jag vill passa på att önska dig ett GOTT NYTT ÅR!

2009-12-30 @ 22:18:43
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Totte

Ronald hade försökt att prata med ungdomarna, han hade ringt polis/social. Inget av detta hade gett något som helst resultat. Nu får inte heller ungdomarna något straff för den skadegörelse och trakasserier som dom gjort sig skyldiga till.

En mycket sne värld vi lever i och skrämmande signaler vi sänder ut med den här domen.

2009-12-31 @ 00:00:31
Postat av: Inga M

Totte: Visst har Du rätt, detta ger helt fel signaler. Tveklöst så vet de här unga människorna att de har gjort fel, precis som många skolungdomar vet att de gör fel. Men när det inte finns någon bortre parentes för dåligt uppförande så frestar det till att gå för långt. För allas skull behöver vi få en ändring här, en ändring som är tillämpbar både i skolan och på fritiden.

2009-12-31 @ 00:07:08
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback