Packmopedsturnén och Dregen...

...kom till Silleruds hembygdsgård i kväll torsdag. Det blev en magisk kväll med vackert väder, varmt och skönt, sprakande solnedgång över Svensbysjön, 852 personer hade betalat 295 kr styck för att få se! Bra resultat som tyvärr inte de arrangerande föreningarna får något av. De får däremot tjäna en slant på försäljning av korv och kaffe exempelvis och ta avgifter för parkering. (Och det hade enligt uppdaterade uppgifter gått riktigt bra den här gången!) 

 Artisterna står i gengäld hela risken med sina intäkter. De har inget fast gage och delar överskottet lika mellan sig vid turnéns slut. Men blir det inget överskott så kammar de noll, alltså vågar arrangörer ute i buskarna chansa att bjuda in dem, det blir åtminstone inte minus.  Årets turné ser ut att ha sålt bra så förhoppningsvis fortsätter man. Det har varit utsålt på flera ställen och idén att sälja biljetter över ticnet verkar ha varit bra, i alla fall en regnsommar som denna. Folk köper i förväg och väntar inte till samma dag.

Packmopedsturnén har gått
12 år nu tror jag och det är egentligen bara i Värmland som den turnérar (undantag Åmål i Dalsland i år!) , artisterna tar sig fram med moped och spelar på ställen som inte ligger så långt isär. I år deltar Pugh (kallad Puch!) Rogefält, Plura, Göran Samuelsson (värmländsk visdiktare, initiativtagare och ledare) , Pernilla Andersson, Anders  Glennmark, den här gången också  Dregen, samt säkert några som jag glömt bort.  De kom från Åmål idag torsdag, övernattar i Noretjärns stugor vid golfbanan och far vidare med mopederna över Finnskogen till Arvika i morgon fredag.

Jättefint arrangemang i alla fall vid hembygdsgården. Scenen, vid platsen för den årliga brasan, kom att fungera som en amfieteater så alla såg bra. Richard hade mätt upp ordentligt. Man blev tveksam när biljettförsäljningen rusade iväg, men det hade gått att ta några till. I Åmål dagen innan hade det bara varit 500 drygt, antagligen platsbrist i Plantaget, centralt i stan.

En överraskning var ett framträdande av Dregen, han gifte sig med Pernilla Andersson för två veckor sedan. Hon är ordinarie medlem av packmopedturnén. Dregen stod hela showen bakom oss och kurade under en svart huva, oigenkänd innan han gick upp på scen. (Icke igenkänd av alla utom Å-B som har koll på branschen och berättade för oss!) Här  är några bilder från kvällen, med vacker solnedgång över Svensbysjön.

Vi parkerade hos A och A i Svensbyn och pratade lite med dem efteråt. Bilder på Ms nya travdräkt kommer senare liksom bilderna från Stockholm.
Turnéns mopeder. Fast de har en lastbil med ljud också, minst.

Det var en fin kväll och allt klaffade perfekt. Jag hoppas verkligen att de föreningar som arrangerade det hela fick något överskott av sin försäljning och parkering så att det hela åtminstone gick runt. Vi hann precis hit från Stockholm, vi hade ju varit på IKEA och köpt möbler och så till Säffle.

Stort tack till ICA Silleruds lanthandlare Richard som på många sätt är motorn och eldsjälen bakom såna här stora evenemang! Och till alla andra som var med och gjorde det möjligt, sponsorer, medarbetare osv. Himla roligt att få hit något så stort!! Hoppas det kommer tillbaka nästa år igen.

Kommentarer
Postat av: Helena.E

Å vad kul att se bilder...De va underbara å hoppas på repris nästa år....Vilket gött gäng de var.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback