Kor på rymmen...

...hade vi igår. Nja, inte våra kor, men arrendatorernas kor, och inte kor heller utan ungdjur, 25 stycken.

De går annars nere på Sellersänga (tror det heter så), det obrukade området mellan Prästgården och Elgtån. Där har inte betat djur sedan Johannes brukade Prästgården eller möjligtvis Rune och Asta. Men häromdagen hägnades det in och djuren släpptes där.

När Roland skulle åka till jobb igår morse så såg han att eltråden låg nerriven ut över vägen och det var spår (skithögar!) efter djuren på vägen. Han, tillsammans med Weine i Bäcken, följde spåren (skithögarna!) på länsvägen mot Vårvik, förbi Prästgården, Signebyn, Gôre, ända till Harnässkylten och ungefär där hade de vänt och fortsatt upp mot Eskedalen. På morgonen hade de stannat hos Olof som undrade om han hallucinerade när han vaknade och tittade ut i sin trädgård. Där gick 25 ungdjur i godan ro och betade!!  Där hade de varit 10 minuter innan Roland kom.

De hade fortsatt genom skogen upp till Lisslerud och ut på vägen igen. Någonstans här så kom arrendator Olle från Långserud med en hink havre. Med hjälp av den före flocken och andra hjälpsamma motare här och där efter vägen, bl.a. Daniel på Prästgården så motades djurflocken hela vägen tillbaka till sin betesplats. Dock tog de upp hela vägens bredd så en och annan bilförare fick lite häpet stanna och släppa förbi dem, bl.a. dotter till Gunnar i Gyltenäs.

Roland hade ingen kamera med sig (har han aldrig när det behövs!) utan tog bilder med sin utslitna telefon.


På den här bilden tror jag att de är har passerat Signebyn och är på väg att passera skolan och avtagsvägen mot Hol.

Kommentarer
Postat av: ingrid

Kor är mysiga djur tycker jag,tur att det gick bra, de ser inte så upp jagade ut!!!

2009-08-15 @ 11:14:16
Postat av: Inga M

Ingrid: Nej jag tror inte att de var speciellt uppjagade. De fick en trevlig utflykt och en ganska lång sådan. Såg häromdagen att en häst rymt från travstallarna och sprang på E18. Men det gick också bra.

Postat av: Marianne

Detta är ju ett av "problemen" som bonde, som man får ha med i beräkningen. Skönt när de kommer tillrätta igen.Saknar dig på jobbet..

2009-08-15 @ 13:39:04
URL: http://www.lindansarn.blogspot.com/
Postat av: Marie

Oj dom hade tagit sig en rejäl promenad då :)Trodde inte på Arvid när han sa det gick massa kor i vägen :) Sen sprang han å sa till bilarna att stanna å köra runt signebyn :)

2009-08-15 @ 15:00:30
Postat av: anne

Hahaa! När vi bodde i Stjärnhov vaknade vi en natt av jordskred, jordskred som visade sig vara korna från gården intill.Vi har haft ungdjur i vårt jordgubbsland här också. Det blev välgödslat...

2009-08-15 @ 15:33:01
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Marianne: Ja, det hör till bondelivet, kor går ju inte att dressera. Nu ska de få gå i en annan, lite mer svårforcerad fålla, medan det kommer sinkor till den här.

Jag saknar jobbkollegorna också. Vi ses imorgon hoppas jag.Anne: Javisst ja, Du har bott i Stjärnhov, min mammas uppväxtort.Kor vill man kanske inte så gärna ha i en välplanerad trädgård, inte ens om de hjälper till med gödslingen.

2009-08-16 @ 08:29:15
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Marie: Ha ha...jag förstår om Du inte trodde Arvid. Det är ju inte varje dag det promenerar omkring 25 ungdjur i bredd på vägen.

2009-08-16 @ 08:30:57
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Ja just ja..Var hon från någonstans mot Sparreholm? Hyltingeö?

2009-08-16 @ 12:07:09
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Arr Olle

Hej Inga.Det gick fantastigt bra med kvigorna,tack vare hjälp från bygden.Gubben din har att takterna kvar.Vi körde runt vägen dom hade gått,det blev ca 9 km.Synd att du missade den promenaden.MVH Arr.Olle

2009-08-18 @ 20:06:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback