Himla kompetent Post-vd!

Han måste vara himla kompetent, Lars Nordström, som klarar av att sköta Posten på i stort sett en halvtid.
 
Man blir imponerad!

Posten är  Sveriges största företag  om man räknar efter antalet anställda, 50.000  tydligen. Nordström har betalt för att göra ett heltidsjobb tror jag, eller också har han bara betalt för att göra jobbet? Därom tvista de lärde just nu. Postens styrelseordförande säger att vd:n  verkar sköta jobbet för Nordström är alltid på plats och svarar i telefon när han ringer och söker honom. ( ?) Ett lite ovanligt mått på effektiviteten kanske.

100 dagar per år, det måste väl nästan motsvara en halvtid, så sysslar Nordström i alla fall med lönande extraknäck istället för att jobba med Posten. Tänk om han jobbade heltid på Posten istället, så ännu mycket bättre det skulle bli!  Kanske effektivare organisation och lägre porto och fortsatt brevbäring ut till kunderna. Om jag nu har förstått det rätt så ska vi så småningom hämta vår post själva i närmaste tätort och för en del blir det rätt långt. Det är väl bara en tidsfråga innan vi får hämta våra olönsamma små brev själva hos avsändaren, medan Posten koncentrerar sig på den lönsamma frakten åt företag.

Eller kanske ska man inte tänka så. Man kanske ska tänka att vi alla borde vara anställda för att se till att jobbet blir gjort, oavsett om det tar två eller åtta timmar per dag. De duktigaste kan då lönas med automatik i mer fritid, fritid som kan användas till att jobba mer med annat eller till att ligga på stranden. (Fast jag misstänker att Nordström lönas både med mycket fritid och hög lön förstås, det är inte så lätt det här och inte så självklart heller). Fast då kanske det borde vara uttalat att anställningen har den utformningen och inte är en heltidsanställning i vanlig bemärkelse. Raka puckar och öppna kort alltså! Det är nog egentligen det vi önskar, vi som är "vanligt folk" och som ibland känner oss lite lurade av dem däruppe, de som bestämmer lite mer än vi och som i skydd av sin makt kan dölja obeslutade privilegier, förmåner som vi till slut betalar med våra frimärken och vår skatt bl.a..

Undrar om staten snart spelat ut sin roll. Den bildades ju en gång i tiden för att se till att vi hade skydd (polis, rättsväsende) men numera är poliser rätt sällsynta och många får betala själva för väktare och skydd och rättsväsendet ser ut att fungera med ett par års fördröjning. Tanken med staten var också att vi skulle få postgång som fungerade (hmmm??), att vi skulle få vägar, utbildning och så vidare....

Kommentarer
Postat av: Hannele på Hisingen

snuskigt

Postat av: Mia

VAr har du läst eller hört att posten ska den enskilde hämta i närmaste tätort? Låter minst sagt knepigt! Min gamle far 90+ ska han förväntas hämta sin post 5-6 km bort? Det låter minst sagt som om någon har missuppfattat sitt uppdrag!

2009-08-12 @ 06:19:09
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Hannele o Mia: Jag kan väl dels tycka att Post-vd:n borde jobba heltid på posten om det är det han är anställd och avlönad för, men jag kan också tycka att det han har en väldigt slapp arbetsgivare.Detta med postutbärning till närmaste tätort på sikt var rätt mycket skrivet om o diskuterat här för något år sedan. Det har inte varit uppe just nu vad jag har sett och jag minns inte i vilka media det var uppe. Jag tolkade det nog som att det var något posten önskade genomföra framöver.

2009-08-12 @ 06:45:50
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback