Vårsol på friskvårdstimmen...

...har det blivit!

Jag gick ner till sjön på min friskvårdstimme idag. Brukar ta ut den på tisdag eller onsdag, mitt i veckan. Det börjar bli lite öppet i isen  just vid älvmynningen.


Men därute kan man utan vidare köra bil på isen, den är  40 cm och kärnis.


Svanarna var kvar på nästan samma ställe som igår.


Runt Brogärdet tinar det nu och Bäcketjärn, den lilla sjön, är öppen till stor del.


Jag mötte en del människor, många var ute i det vackra vädret. En av dem var Rolands farbror som går varje dag ett par kilometer med stavar trots sina drygt 90 år! Men så håller han stilen och vikten också.


Oskar, taxen, gillade det strömmande vattnet.


Vattnet i dikena går upp i jämnhöjd med vägen och med åkrarna runt om.

Och när jag kom hem hade gubben fixat i ordning mat. Sen for han på polisens kurs i eftersök på trafikskadat vilt
Äntligen ska staten börja ge åtminstone en symbolisk ersättning till de jägare som ställer upp med hundekipage för att spåra upp trafikskadat vilt. Då ska alla som begär ersättning ha gått den här kursen så man vet vad man får göra och inte. Under alla år förut har jägarkåren i Sverige ställt upp på detta utan ersättning, bara fått tillfredsställelsen av att veta att man lindrat ett djurs lidande. I Årjäng har vi ett trettiotal viltolyckor varje år som rapporteras till polisen. Sen kan det finnas ett mörkertal förstås.

Kommentarer
Postat av: Cissi

Jag är glad att jag bor i en del av världen där vi har årstider. Visst uppskattar jag en vecka i värmen men jag hade nog inte velat bo söderöver.

Var årstid har sin tjusning och på våren blir jag så glad. Ljuset och värmen kommer tillbaka...

Postat av: Suss

Lyckans ostar som har friskvårdstimme. Vår har de tagit bort, den ska göras tillsammans med andra, annars blir det inget och när ingen planerade gruppaktiviteter togs den bort.......! Snacka om antifriskvård!

2009-04-01 @ 20:41:49
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Cissi: Visst är det fantastiskt med vår i alla fall. Varje år!



Suss: Lustigt nog har den här friskvårdstimmen tillsammans med 55+ hälsokontrollen betytt att jag rör mig mer och regelbundet. Friskvårdstimmen vill jag kunna ta ut genom att försöka komma hem tidigt en dag i veckan och gå en timma. Jag vill inte svettas i något unket gym eller motionera i flock. Jag umgås ju i flock hela dagen annars på jobbet, i flock på 20 stycken (!) , ytterligare flockaktiviteter är knappast friskvård för mig. Friskvård för mig är naturen, tystnaden och hund. 55+ kontrollen gjorde mig medveten om att det räckte med ett par tre rejält långa promenader per vecka för att hålla flåset uppe, det behöver inte vara stenård träning varje dag.

2009-04-01 @ 21:40:43
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: LL

Härligt att du kan välja när du vill vårda dig frisk. Börjar tjälskotten snart bula vägarna?

2009-04-01 @ 21:52:23
Postat av: ingrid

Visst är det underbart med alla dessa vårtecken, glad att jag inte har ett jobb där man måste sitta inne mellan 07och16, det vore grymt.....

2009-04-01 @ 22:16:31
Postat av: Inga M

LL: Jag vill inte in i något kollektivt när jag ska ha friskvård. Jag är kollektiv hela dagen annars. Nej, vi har inte så mycket tjälskador än. Vet inte om det kommer senare eller inte alls.



Ingrid: Och jag som kan tycka lite synd om Dig som måste vara ute på alla raster i ur och skur. Men jag har förtstått att Du gillar det.

2009-04-04 @ 14:31:51
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback