Trött är bara förnamnet...

.. på hur det kändes när jag kom hem idag från jobbet vid 5-tiden och jag kunde inte förstå varför. Men när jag tänkte efter så blev det logiskt. I måndags blev det ingen rast, vi måste gå igenom nationella proven för 3:an på lunchen och sedan 2 möten efter skoldagen till halv 5. Alltså jobb från 8 till halv 5 utan rast.

Igår tisdag hade jag ett bra besök från utomstående expertis på skolan och där gick lunchrasten. Direkt efter barnen gått blev det träff med expert och föräldrar. Också ett bra möte med mycket nyttigt utbyte. Direkt efter det måste jag ta itu med den mest akuta planeringen i form av läxor, brev hem,  kika på utvecklingssamtal, och göra planeringen för idag. Efter det en halv studiedag till kl 19.00. När jag kom hem var det dags för ett längre föräldrasamtal.

Idag var det bad, vilket alltid är rätt jobbigt, vi går 1 km enkel väg dit och i simhallen är det väldigt varmt. Direkt efter hemkomsten slutar mina elever men då vidtog två gånger tre grupper från trean som jag skulle göra nationella prov med. Efter det gjorde jag morgondagens planering och planeringen för måndag eftersom vi har möte imorgon när barnen gått Sen skissade jag på nya läsgrupper. Till slut försökte jag göra upp en preliminär plan för utv. samtalen, men märkte att jag bara stirrade på pappret utan att orka tänka. Det var tvärstopp.

Åkte hem och somnade omedelbart. Gubben var i Molkom på något möte så det var lugnt. Nu är klockan halv 8 och jag har i alla fall orkat gå upp och äta lite. Det var kl halv 11 senast jag åt mat. Livsandarna börjar så sakta vakna igen och huvudvärken lanar av.

Det är inte alltid så här och jobbet som sådant är väldigt roligt. Men ibland skockar det sig liksom och blir mycket av det goda. :-)

Nu ska jag bara fika och invänta Sommer. Kan inte låta bli att följa det. Gubben är snäll och byter ut vinterdäcken på min bil just nu. Det är ju sommar och snart blir det böter om man kör med fel.

Kommentarer
Postat av: Suss

Låter som en alldeles normal vecka i skolan så här års skulle jag tyvärr vilja säga! Det är inte klokt vad allt man ska hinna med på den här 27 arbetsdagarna vi har kvar. Kvalitetsredovisningen är bara ett exempel - du vet den där underbara krian som bara MÅSTE in till skolledningen!

Postat av: LL

Jag känner verkligen igen det livet du beskriver. Full fart hela dagen, utan mat eller kissepaus. Och det bara blir så. Och inte kan man säga nej till elever eller andra. Jobbigt, men roligt och aldrig tråkigt. Nu är det snart några lovdagar och tid för att vila hjärnan.

2009-04-29 @ 22:05:17
Postat av: ingrid

Jag vet vilket jobb du gör,och resultatet blir bra, men var rädd om dej och slarva inte med maten!!!!!

Ses i morgon då vi har en ny dag framför oss.

2009-04-29 @ 22:06:45
Postat av: Inga M

Suss: Ja, det är svårt att få till jämn arbetsbelastning i vårt jobb, det vill bli mycket i början och slutet på läsår. Då spelar det inte så stor roll vad det står att vi ska göra i antal timmar, jobbet måste ju göras.



LL: Tack o lov att jobbet är väldigt roligt.



Ingrid: Tack för vänliga ord. Jo, det känns som om det blir bra och det är i så fall inte bara min förtjänst. Du får allt ta åt Dig en hel del av det också. Ensam i klassen skulle jag inte hinna med allt.



2009-05-01 @ 07:31:56
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback