"Starebleg"


"Starebleg" kallade Oskar på Liane, Rolands farmors bror, en sån här starholk. Vi antar att han menade att stararna satt där och bligade ut, ja, eller nåt sånt. Igår satte Roland upp ett antal nya holkar i trädgården.


Några mesholkar blev det också. Nu väntar vi bara på "hyresgästerna". De har inte kommit hit än. Förr hade vi katt, Smurfen, som blev 23 år gammal. Han var en stor fågeljägare. Då måste vi alltid sätta upp en kjol av hönsnät under holkarna, annars satte han sig på holktaken och drog ut fågelungarna en efter en och mumsade i sig.

Just nu kommer gubben och säger att han sett de första stararna i trädgården på morgonen!! Va roligt!

Kommentarer
Postat av: LL

Då är det fler som haft konstiga nätkjolar runt träden. I år samlar vi flera starholkar i samma träd, de gillar koloniboende, så blir det inte så många nät att montera. Bofinkar och mesar får vi lokalisera efter hand. En av katterna håller sig mest under huset i torpargrunden och jag har inte haft möss under diskbänken på flera år. Katter är helt klart som små lodjur!

2009-04-02 @ 09:46:00
Postat av: Suss

Smart katt. Jag läste i en bok igårkväll, att det endast är 3% av alla fåglar/år, som hamnar i kattmagar.

2009-04-02 @ 13:53:33
Postat av: Mia

Hyresrätterna är klara att flytta in i då... :-) Kul när man får gäster i holkarna, härligt att sitta och titta på när de flyger in och ut ur dem, när de matar ungarna osv...

Postat av: Inga M

LL: Aha man kan ha starar ihop? Det har vi aldrig tänkt på. Mesarna går nog inte, de är så ettriga av sig och slåss gärna. Kul att någon mer har anammat nätkjolidén.



Suss: Ja, det var lättvindiga byten för katten. Jag ville inte se eländet även om det bara är 3 %. Dessutom kan jag svära på att våran Smurfen inte läst det för han tog då 100 % av våra fågelungar innan vi monterade nätkjolarna.



Mia: Mmm det är roligt att ha en del så att de syns inifrån. Några syns från toafönstret :-) och några från köksfönstret.

2009-04-04 @ 14:29:53
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback