Polisstationen i Årjäng - finns den?

Årjäng


Kontakta oss

Telefon:

114 14

Telefax:

054-18 30 04 (kontorstid)
054-18 60 06 (övrig tid)

Besöksadress:

Storgatan 66, Årjäng

Postadress:

Box 68, 671 22 Arvika

E-postadress:

Polismyndigheten Värmland

Tjänster: Anmälan, Hittegods


Ovan syns infon på stationens hemsida.
Jag har inte haft anledning att kontakta polisstationen i Årjäng och det ska man väl vara glad för kanske, för när man behöver det så har det oftast hänt något tråkigt.

Vi har varit i Åmål och donat med passansökningar och nationellt id-kort för det görs inte i Årjäng. Sånt kräver speciella maskiner för foto och så.

Men jag var bara nyfiken på Årjängspolisens hemsida så jag gick in där och kollade också. Och blev lite konfunderad. Finns den på riktigt? Det står så frejdigt på någon startsida hos Rikspolisen att de flesta ärenden kan skötas om av den lokala polisstationen, men jag undrar hur man kommer in på den i Årjäng. Det finns bevisligen en besöksadress men öppettider saknas. Den kanske aldrig är öppen för allmänheten. Fast hur hanterar man då hittegods och anmälningar?

Telefonnumret går till något callcenter antar jag och där blir man väl kopplad till Årjäng om man vill.Telefaxen går till Karlstad. Pappersposten går till Arvika. E-posten går väl till Karlstad antar jag eftersom adressen är polisen i Värmland.  Polisen i Årjäng verkar vara en ointaglig borg, åtminstone att döma av hemsidan. 

Detta kan också vara ett smart sätt att lasta av polisen all administration så att de anställda  får syssla med polisuppgifter. Alltså tvärt emot skolan och sjukvården som lastar på sina proffs en massa administration så att det blir  för lite tid kvar för elever / patienter, alltså det man egentligen är utbildad för att jobba med.


Kommentarer
Postat av: anne

Snälla Inga...! Inte får du tro att jag har rashygieniska eler nazistiska funderingar! Inte vid någon tid på dygnet! Mina tankar var rent naturvetenskapliga! Gäller bakterier, mossor, dinosaurier och därmed också människan som art. Inte var väl Darwin att ses som någon rasist! Inte vet väl jag om de har på något vis åberopat hans läror, men då är man ju helt ute och cyklar.



Du får inte tro något sånt om mig. Inget kunde vara mer fel. :(

Postat av: Inga M

Anne: Nej, det tror jag verkligen inte heller!



Skulle väl ha gjort en smily efter för att visa att det var menat som skämt! Det är lurigt med skriven text så, det kan se ut som allvar fast man inte menar så.



Jo, nazismen bottnar just i det här med naturliga urvalet, att rasen ska hållas ren från "degenererade" indvider.

2009-04-04 @ 17:05:27
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Ja, den som söker han finner och det gjorde väl nazisterna då.



Skriven text är onekligen knepigt, jag har morrat på jobbet ett antal gånger, antagligen helt i onödan.



Nu kallar svampen på mig i köket!

2009-04-04 @ 18:24:32
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: LL

Det är väl bäst att ha faxen med sig och koppla in den hos någon om man blir överfallen utanför kontorstid. Via callnumret kanske de hittar en bil som rullar omkring någonstans i länet. Har du prövat deras mail?

2009-04-04 @ 21:01:21
Postat av: Inga M

Anne: Lycka till med svampen!



LL: Jag får nog hoppas på att jag inte kommer läge när jag behöver polis.

2009-04-04 @ 21:14:13
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag önskar att orsaken är att avlasta poliserna från adminstration, men jag vet inte. Även på andra håll i vårt vackra landskap är polisstationerna ointagliga borgar (roligt skrivet! :)) och att stationerna står mer eller mindre tomma på sina håll brukar dessutom lokaltidningarna detaljerat redogöra för (eller basunera ut) så att eventuella fulingar ska ha full koll på var kriminalitet lönar sig...

Är det för mycket begärt att vilja ha en Kling eller Klang på gatan även i en småstad?

2009-04-06 @ 15:53:43
Postat av: Inga M

Sofia: Som vanligt är jag godtrogen och hoppas att det finns en god tanke bakom frånvaron av öppettider. Den som lever får se. Så småningom kommer säkert en förklaring.

2009-04-06 @ 22:45:43
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback