Mexikanska snuvan?

WHO har höjt riskbedömningen för en pandemi till 5. Det är snäppet under konstaterad pandemi. Nu efterlyses ett namn på det som nu kallas svininfluensa, för den har inget med svin att göra, även om en del länder nu missförstått allt och slaktar de stackars grisarna.

Vad ska man då kalla eländet. Den förra allvarliga influensan lär ha varit 1977 och kallades "Ryska snuvan" eftersom den kom f¨rån Ryssland. Innan dess hade vi "Asiaten" som kom från Asien och för länge sen "Spanska sjukan" som kom från Spanien kanske, vad vet jag.

Analogt med tidigare namngivning av flunsor så kan det alltså bli "Mexikanska snuvan", "Mexikanska sjukan" eller "Mexikanen". Eller också blir det någon pigg förkortning av virusets namn så som med HIV. Hur var det nu då B1N1 eller något liknande? Ja då blir det väl "Bettnett" eller nåt sånt.

Den som överlever det hela får se!

Kommentarer
Postat av: LL

Under blommande körsbärsträd sitter jag med en svensk snuva och tittar på en från afrika nyanländ svartvit flugsnapparhane, som hysteriskt far omkring och letar holkar åt sina kommande fruar. Inte kul, när det redan bor en mes i en av holkarna. Jag ber honom flyga till dig som ännu ett birdwatchobjekt. Ha det gott och njut av lediga dagar!

2009-04-30 @ 14:54:46
Postat av: kicki

Ja herre gud va skall det bli av detta, kanske bäst att emigrera till stugan i skogen. Ja sjuk kan man bli av mycket så vi kanske klarar oss denna gång också. Visserligen har jag ju åkt på mycket skit detta åren så kommer det hit till sverige så är väl jag den som får detta också...bäst att ge sig av till kojan omgående..

Tack för dina fina ord till mej ang Ville hunden, fy vad hårt detta tar på en, går inte en dag utan att jag bölar och grinar. Saknaden är fruktansvärd.

kramen

Postat av: Suss

Det är så hemskt när den ena farliga sjukdomen efter den andra poppar upp. Det värsta är att man nästan blir lite avtrubbad av alla larm.

Vi håller nog på att utrota oss själva och det är dags att tänka till lite vad det är världen = vi håller på med.

Stackars alla grisar säger jag också!

Mexikanen tycker jag är ett passande namn.

2009-04-30 @ 16:57:52
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Marie

Hahaha...du får byta jobb tror jag, till infuelsa namnsättare. Du är ju bra på det ! ;-D



Ja, själv tycker jag inte att den där influensan verkar vidare trevlig och inte tycker jag heller om att media skriker ut hotfulla budskap i samband med den. Kankse skulle vi må bättre utan media!

2009-05-01 @ 07:25:35
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

LL: Ja, han får gärna komma hit. Flugsnapparna är roliga att titta på. De är ju de enda fåglarna som är konstant otrogna. Ena riktiga lymlar egentligen. Men ur bird spottingsynpunkt alldeles utmärkta.



Suss: Jag har inte bestämt mig än om jag ska bli rädd eller tro att det är mest mediamos.



Marie: Just nu verkar rapporteringen vara lite hysterisk i överkant. Men jag antar att den här flunsan kan ändra karaktär och bli riktigt obehaglig även om den inte har blivit det ännu.

2009-05-01 @ 07:37:23
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Kicki: Jag tänker på Dig av och till under dagarna för jag vet precis hur sorgsen man blir när ett hundliv tar slut.



Vi som bor ute i skogen kanske inte blir smittade först i alla fall. Men då får man alltså inte flacka runt i världen som en del av oss nu planerar. Helt fel tidpunkt!

2009-05-01 @ 07:42:23
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Jag läste "Den nya influensan" igår tror jag. Jag oroar inte mig över maken och Californien och influensan, möjligen att han rör sig på flygplatser. Dagligen och årligen dör människor i alla möjliga åkommor, mer eller mindre smittsamma, låt vara att denna A/H1N1, eller hur den nu heter är relativt ny och man saknar kanske lika mycket kunskap om viruset, men beredskapen i de västerländska länderna är ganska bra idag. Dessutom, om jag förstått saken rätt, så är det tyvärr många ggr unga individer som inte utsatts för denna typ av virus tidigare, som är en stor riskgrupp (jmf spanska sjukan för 100 år sedan).



Är värdfolket i Japan japanska? Gåvor och presenter i Japan är ett kapitel för sig mig veterligen. Gåvan bör helst vara vackert inslagen. Om jag inte misstar mig, så öppnar japanska mottagare ofta inte presenter för att de inte vill riskera att de på något vis visar missnöje med gåvan och därmed "make you loose your face"... Men hur är det, har inte ni en daughter-in-law-to-be som är från Japan så att ni vet detta?

2009-05-01 @ 21:18:53
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Ungefär så har jag också läst om det hela. Jag oroar mig nog också mest för själva gubbens flygresa. Jag har hört att i flygplan så är det samma luft som passerar om och om igen och där sprids allehanda virus mella passagerare.



Tack för tips om gåvor till Japan. Vackert inslaget ska jag ta fasta på. Det är inte min starka sida precis, jag blir arg och snor ihop nåt snabbt, men jag får leja bort det eller köpa fina presentförpackningar. Jodå vi har en daughter in law to be från Japan men hon befinner sig i Californien så det är lite knöligt att fråga. Vi försöker tänka själva.

2009-05-01 @ 23:34:12
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback