Louisiana startade vi med imorse..


.... idag långfredagen 2009.  Den här bilden är från ett tidigare tillfälle och ser kylslagen ut. Idag hade vi strålande sol och 15 - 20 grader varmt. Museet ligger precis vid sundet och det var folk som badade. När man är här på sommaren så ligger många här nere och badar, surfar och flyger med drake.

Jag bara älskar Louisiana!! Jag vill alltid bara stanna kvar här. Just idag var det inbjudande att gå runt i den gigantiska och vackra museeparken med alla skulpturerna. Jag ska återkomma med bilder från den senare.

Max Ernst var huvudnumret nu! Han är väl ingen av mina favoriter men alltid roligt att se så mycket av en och samma konstnär. Många av tavlorna har jag sett förut på olika museer i Europa. Roligast att se en tavla som jag minns från mitt enda besök i Aalborg! Grön vacker!  (Fast man får inte säga att konst är vacker, jag vet!) . Här finns mitt favvokonstverk, alla kategorier; Den flygande stenen av japanen Nobuo Sekine född 1942. Fast den heter "Phases of nothingness" 1970


Den  ser verkligen ut som om den svävar i luften. Bättre nu på våren än på den här bilden. Jag har sett den hur många gånger som helst men det är den här jag vill se först varje gång och tar massor av bilder. De som jag tog nu blev nog bra, de kommer senare.

Sen har museet en shop som är jättestor och som man verkligen kan frossa i. Det blev en tröja, ett halssmycke, ett skärp och en halsduk. Och sen lite smått och gott till presenter.

Vi började dagen med bron mellan Malmö och Köpenhamn och slutade nu med Stora och Lilla Bält. Här åks ingen färja!

Nu har vi fredagsmys i Kolding på Jylland och far vidare till Diether och Gisela i morgon lördag påskafton.

Hälsningar till vovvarna där hemma och S som håller ställningarna när vi är borta.

Kommentarer
Postat av: Marie

Vad trevligt att få ta del av en resa så här! Det får mig naturligtvis att bli lite nyfiken, är det mobilt bredband som möjliggör detta kontinuerliga bloggande...?



Önskar er också en trevlig fortsättning på påsken (och resan).

Postat av: Inga M

Marie: Tackar för det! Vi har med en liten laptop och på alla Scandic hotell, där vi bott nu i Göteborg, Malmö och idag i Kolding så kan man koppla upp sin dator på deras nät kostnadsfritt med ett lösenord. Jätteenkelt! Till och med jag klarar av det. Alltså kan man fixa mailen också via webmail. Med jämna mellanrum får vi fina bilder också från äldste sonen som är i Rom.



Jag gillar verkligen de här nya media som jag tycker för oss närmare varandra!

2009-04-11 @ 08:53:03
Postat av: Lotten

Vad trevligt det verkar på er resa. Och att få följa den live:-)

Louisiana tillhör de där resmålen som står på min "vill göra" lista.

Ha en fortsatt trevlig påsk.

2009-04-12 @ 09:54:47
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Anonym

Lotten: Du maaste aaka dit! Det är himla roligt!

2009-04-12 @ 18:34:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback