Dagens svanrapport, torsdag.


De två svanarna framhärdar i att bo just här på åkerkanten vid Smörhôlera. . De är stora och stiliga. Undrar varför det var tre st där häromdagen och en granne säger sig ha sett att det har varit fyra stycken på platsen. Men alltså idag och för det mesta bara två. Fast gubben säger att de häckar i Norrland och bara är på genomresa, så de egentligen bara ligger här och latar sig ett tag inför vidare färd norrut.  Jag är ingen fågelexpert men för mig ser det ut som sångsvanar och i så fall är de fridlysta. Undrar förresten varför man skulle vilja ta död på en svan? Det låter inte aptitligt att äta dem.

Jag passerade bredvid dem på vägen när jag var ute på en liten motionsrunda med Oskar och de är inte speciellt rädda längre. Jag gick till Signebyn och mötte Roland när han kom med verktygskärran från Bergmans så jag fick skjuts hem. Det var varmt ute men blåste en del.

Kommentarer
Postat av: Mia

Härlig bild du har på svanparet.

Postat av: Inga M

Mia: Lite spännande att se om de blir kvar eller bara rastar här.

2009-04-03 @ 07:04:48
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Thalina

Så fina svanarna är och vi har ett par som alltid finns vid stugan.Ha en fin fredag kram Thalina

2009-04-03 @ 08:07:32
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: LL

Det ser ut som om de trivs lite bättre nu när snön töat bort. Vad äter de, när de flesta vatten är frusna runt dig. Kanske är det fjolårsungarna som hälsar på. Eller är det föräldrarna?

Rökt svan var en delikatess på kungens bord på 1800-talet. Nu har de börjat häcka ända ner till Skåne och är rätt vanliga i Småland. Men åkerkanten verkar inte vara rätt plats för ett bobygge. En mosse, ö eller myr vore säkrare för, räv, göpa eller varg. Vi får se vad de hittar på!

2009-04-03 @ 08:28:36
Postat av: Trolda

Svanar är så otroligt vackra och ståtliga att se på! Och när de flyger i plog-formation under klarblå Himmel är det väl bland det vackraste som finns att beskåda...Speciellt nu om VÅREN =D



Trolda - kramar =D

2009-04-03 @ 12:17:02
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Marie

Det var en vacker bild med de båda svanarna och så ligger det lite snö kvar.



Just nu har jag så mycket att göra att jag inte ens tar mig för att kommentera som jag egentligen vill, men jag håller på för fullt med min c-uppsats. Jag tror att den kommer att bli riktigt bra om jag ska vara ärlig, vi har fått fram en massa intressanta resultat i alla fall av våra undersökningar. När alling är klart sedan tänkte jag att jag skulle skicka över den till dig, jag tror att du eventuellt skulle finna den intressant. Den handlar om barns förståelse och matematik, ämnen som jag tror kan vara av intresse ;-)).

2009-04-03 @ 18:56:36
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

Thalina: Tack! Svanar är vanliga fåglar numera i vårt land. När jag var lite var det lite av en sensation.



LL: Kul att få veta lite mer om svanar. Det finns nog en del öppet vatten att äta i. Det ska bli spännande att se om de verkligen har tänkt bygga i åkerkanten. Det finns ett rävgryt på andra sidan om åkern så det är inget lämpligt ställe.



Trolda: Vacket vårväder är svårslaget.



Marie: Jag förstår att Du har fullt upp nu! Det är svårt att splittra upp sig när uppsatsarbete pågår. Man måste liksom tänka i långa sammanhängande banor. Jag skulle bli väldigt glad att få ta del av uppsatsen. Det verkar spännade ämne som Ni valt.

2009-04-04 @ 14:24:22
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback