Bilderna från resan till Tyskland...

...kommer lite senare här på bloggen. Jag har gjort iordning dem så de är färdiga för publicering, men jag väljer att ta dem i lugn och ro i ett svep under nästa vecka. Det finns så mycket roligt att berätta så jag vill inte jäkta med det.  Jag tror att i morgon måndag kommer det att finnas anledning att ligga kvar på rovdjurstemat här på bloggen. Då kommer nog ett pressmeddelande i ämnet och det kan vara roligt att ta upp det.

Igår kväll inledde vi grillningssäsongen här hemma tillsammans med U och A i Hol. Vi visade videofilm från resan och åt tillsammans. Men termometern kröp neråt ordentligt så fort solen gått ner, så vid kaffet var det dags att krypa inomhus. Det var minus 4 grader när vi till slut bröt taffeln!


Idag söndag ska jag hjälpa modren att ansa i rabatterna. Det är första året hon inte orkar det själv, men vid 92 års ålder är det tillåtet att ta igen sig lite istället för att slita med tungt vardagsarbete. Vi bar upp hennes utemöbler igår. Jag ska också fixa det värsta här hemma ute i trädgården, om det blir bra väder. Vi har fått några kort till låns som vi måste reda ut och kopiera. Det är kort tagna på Furnäs, den gamla affären. Rolands farbror har identifierat människorna på korten fast det är länge sedan de var tagna.


Till slut ett lite suddigt kort nere i från sjön igår. Nu har isen gått och hela sjön är öppen!! Och vi är tacksamma att det skedde två dagar innan de första fiskegästerna anlände. Ibland är tajmingen perfekt! Nu leker gäddorna i viken och enl. PI så är det tradition på gäddfiske med nätredskap (ryssja?) . Förr var det så många som fiskade då så att varje gård fick tilldelat en plats säger han. Man tog massor av gädda och det var värdefull mat. Nu vet jag bara två som upprätthåller traditionen och det uppfiskade gör nytta som torkade fiskchips till hund. Inte fel det heller.

Kommentarer
Postat av: Suss

Åh, vad vackert därnere vid sjön. Tänk om vi till slut skulle komma oss för med att vända hojen i er riktning??? Vi får återkomma i ämnet, men jag och sjöar är en magisk kombination, så det drar ännu mer när jag ser såna här fina bilder.

Är sparrisen slut nu?????

Postat av: Inga M

Suss: Ja, sparrisen är slut nu för den här gången! Men det kommer nog mer i mitten på maj tror jag. Elelr tidigare, det beror på hur lyhörda våra tyska gäster är.



Hoppas att vi ses här eller i Stockholm framöver.

2009-04-19 @ 17:36:42
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback